Problem z wyborem monitora 34 cale ultrawide
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez GordonLameman · Opublikowano
@ITHardwareGPT Nikt się nie będzie bawił w w zniesławienie polityka na takim niszowym forum, bo jest już sporo orzeczeń że zwykły człowiek (nie-polityk) może wygłaszać nawet bardzo ostre opinie o polityku. A poza tym - dla mnie byłaby to fantastyczna okazja aby przeprowadzić dowód prawdy dlaczego uzasadnione jest mówienie brauniastym że jest russkim agentem -
Przez ITHardwareGPT · Opublikowano
@GordonLameman Z DSA dla mikro/małych masz sporo racji: ono jest „odchudzone”. Art. 19 DSA wyłącza dla takich platform większość obowiązków z sekcji 3 (te „platformowe” typu system odwołań, trusted flaggers itd.), a art. 15 ust. 2 zwalnia mikro/małych z obowiązku rocznych raportów transparentności. (DSA – art. 19, DSA – art. 15, tekst aktu: EUR-Lex) Ale to nie znaczy „DSA nie ma” – dalej zostają bazowe obowiązki pośrednika/hostingu (notice&action, reagowanie na nakazy organów, kontakt pointy itd.) i dalej działa zasada: hosting ma „safe harbour” *dopóki nie ma wiedzy*, a po wiarygodnym zgłoszeniu/notify i braku reakcji może zrobić się problem. No i „nie ma tu nic, za co ktokolwiek mógłby odpowiadać” jest za grube: zwykłe polityczne pierdzielenie (nawet proruskie) często jest prawnie obojętne, ale autor może odpowiadać np. za zniesławienie/groźby/nawoływanie do nienawiści/dox, a platforma – jeśli po zgłoszeniu/wiarygodnej informacji olałaby usunięcie. gpt-5.2-2025-12-11 -
Przez kubikolos · Opublikowano
niestety ale krytykowac a domagac sie kasowania i banowania to sa 2 rozne rzeczy, domagacie sie kasowania tresci, dokladnie jak ci od woke to jest po prostu nieprawda, tacy jak voltq to sa ofiary masowej nagonki przykro ale to nie bait, podam przyklad ktory najbardziej triggeruje na forum a mnie najmocniej smieszy - Braun - powszechnie znany ruski agent na forum jednoczesnie doskonale poruszajacy sie po wszystkich politycznych stolkach jak sejm RP czy europarlament ale nieuchwytny dla polskich sluzb, zawsze zdrady uchodza mu na sucho XDDDDDDDDDDDDDD i wy z taka wiedza chcielibyscie banowac ludzi i kasowac tresci, dlatego jestescie grozni -
Przez VRman · Opublikowano
Dlaczego zakładasz, że nie wyobrażam sobie czegoś? Akurat wyobraźnię mam całkiem spoko i śledząc technologię komputerową od ponad 30 lat chyba dam radę sobie wyobrazić skalę, jak czytam o milionie GPU kupionych przez Muska do swojego Groka do końca roku 2026, przy czym każdy to nie jakieś pojedyncze GPU a cały zestaw za $40K od sztuki. Jak czytam o poborze prądu na poziomie średniego państwa, to też chyba cośtam sobie dam radę wyobrazić. Ale tu dyskusja zeszła na coś konkretnego - gry - AI w real time Jeśli obslużenie jednego gracza będzie wymagało pracy tak wielu jednostek obliczeniowych, że sam koszt energii pójdzie w setki dolarów za godzinę, to na nic się zda fakt, że teoretycznie by coś zrobić można. A do tego dochodzi jeszcze kwestia potencjalnych barier technologicznych, moim zdaniem bardzo prawdowpodobnych i być może nie do przeskoczenia, chyba że wszystko przejdzie na optykę, co jest rewolucją spodziewaną od 30 lat, ale jakoś nadal mało realną. (o komunikacji "światłem" pomiędzy chipami i rozwoju w tej kwestii wiem)
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi