Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jak w temacie, wczoraj wymieniłem biurko "czyli komputer musiałem odłączyć od sieci". Po ponownym uruchomieniu wifi już nie było. Dziwna akcja, co się mogło porobić ? 

A i jeszcze dodam że nie mogę zainstalować sterowników ze strony producenta.

obraz_2025-10-09_213809836.png

obraz_2025-10-09_214114015.png

Edytowane przez Calibra22
Opublikowano

To nie mam pomysłu. AI mówi, że ta płyta nie ma osobnego modułu wifi, który mógłby się ewentualnie poluzować czy coś. 

Spróbuj odpalić z pendrive'a jakiegoś linuxa i zobaczyć czy tam będzie (tylko nie wiem który linux złapie nowsze sprzęty jak ten)
Potem może reset CMOSu i poustawianie z powrotem.

A jak nie to, to chyba zostaje tylko przeflashować bios, postawić osobną windę dla 100% pewności i jak to nic nie da, odsyłać na gwarancję.

Opublikowano

Nie miałeś czasem jakiejś aktualizacji windowsa w tle która została przerwana przez odłączenie od sieci? wygląda że wywaliło sterowniki bądz usługę odpowiedzialną za wifi, wejdz w usługi znajdz "Autokonfiguracja sieci WLAN" (WLAN autoconfig) kliknij na to dwa razy > typ uruchomienia przestaw na automatyczny. Jak nic to nie da kliknij na każde to urządzenie z pytajnikiem - odinstaluj urządzenie a następnie prawym myszki w dowolnym miejscu w oknie menedżera urządzeń  "skanuj w poszukiwani zmian sprzętu" 

Opublikowano

Też obstawiam aktualizację.

U mnie nie wykrył na win10 ponieważ producent nie wspiera wifi7 dla win10 i traktował, że płyta nie ma wifi i nawet jak dostał aktualizację do win 11, to dalej nie widział wifi, dopiero po restarcie biosu przypomniało mu się, że ma coś jeszcze w kieszeni to dociągnął sterownik :)    

Ale ja to miałem na płycie Aorus-a.

"czyli komputer musiałem odłączyć od sieci" może nie tylko o zasilanie chodziło