Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak w tytule. Budżet to 2300zł.

Co zmienilibyście w tym zestawie?

Nie do końca się znam na HDD także wolałbym się poradzić kogoś mądrzejszego ode mnie :)

WhYLqk.png

zmieniony 6400 na 6500 box

Edytowane przez 7niebo
Opublikowano (edytowane)

Excel, przegladarka.

Gry nie beda brane pod uwage.

Obudowe wybierze kumpel, dla ktorego wujka wybieram czesci.

Ewentualnie cos takiego:

gAhuBc.png

wrzuciłem chujowy dysk- green przerobiony na blue

zmienilem na 2x wd10ezex

Edytowane przez 7niebo
Opublikowano

Wiadomo że za nowostkę zabulisz odpowiednio więcej, i generalnie radziłbym już we własnym zakresie zadecydować czy zrobisz jakiś uzysk z nowego gniazda, jako że samo IPC to w Twoim przypadku kwestia pomijalna. Choć wypada dodać (i ja generalnie z takiego założenia wychodzę) że warto przycelować w SKY bo poniesione teraz koszta, prędzej czy później zwyczajnie Ci się zrównoważą, bo kwestia łatwiejszej odsprzedaży nie podlega kwestii.

Zestawy generalnie bez zastrzeżeń, tyle tylko, że pod wariantem 4460 dokup sobie koniecznie jakiś misterny cooler na tego proca, bo z boxem Ci słuch wysiądzie - LC-CC-120 czy coś w tą deseń. Pierwotny WD Green nie pasuje mi do tego zestawu, bo nie jest to żaden demon wydajności, i z parkowaniem pasowałoby by się programowo bawić żeby to jako tako śmigało - tutaj skłaniałbym się bardziej w stronę sprawdzonego ST2000DM001.

Opublikowano

Dodam ze greeny ostanio ( EZRX ) nie mają możliwosci wyłaczenia parkowania. Nawet z dosu. Nie wspierają zadnych programów ( miałem greena wiec wiem ) dlatego radze kupic segate barracuda 1Tb najlepiej. Dobre sprawdzone dyski. Do tego są szybkie i niezawodne + mało wibrują. 

Opublikowano

Poprawcie mnie jeśli się mylę ale czy aż tak dobry PC jest potrzebny do pracy w biurze? Wystarczy dorzucić do tego jakąś grafę, nawet z średniej półki i już można pykać w gierki (bez szału ale można). Nie wystarczył by tam jakiś o połowę tańszy AMD+pierwsze lepsze mobo+4GB RAM+reszta? To w końcu tylko Excel i przeglądarka, a do tego można złożyć nowego kompa za część przeznaczonych pieniędzy.

Może coś takiego wystarczy? Widzę, że tylko haha lubi AMD, więc zestaw na Intelu Skylake (tak jak zauważył SMX, łatwiej później sprzedać). Zamiast 2TB może być 1TB i ogólnie można jeszcze trochę ceny przyciąć w razie chęci.

Oczywiście zapomniałem podlinkować także PC znajdziecie tu.

Opublikowano

Oczywiście że 4-jaja jakkolwiek obligatoryjne nie są, wszystko zależy de facto od funduszy. Wiadomo że komfort pracy na 4 wątkach i szybkim SSD będzie nieporównywalnie większy od rozwiązań APU, a w razie jakby coś się miało odmienić, dorzucamy jednie GPU i mamy zestaw jak ta lala, już nie tyle do pracu stricte biurowych, a do zastosowań ogólnych. Jak ktoś może sobie pozwolić wydać te 2k z hakiem, to na pewno nie odżałuje.

Opublikowano

Fajna propozycja ,ale 

Napęd na Asusa,Lite On ,bo samsung pada czesto przy uzytkowaniu 

Pamięci na GOODRAMY. LUDZIE WESPRZYJCIE POLSKIE FIRMY ! ,a nie jakies amerykanskie koroporacje

Zasilacz nie jest zły ,ale ja bym tu brał inny np Tanszy Antec vp 500 lub dopłącił do thermatake smart se 530 

Obudowy nie dałes ... Ale można dac Silentium Pc m25 

Opublikowano

Nie ma być to możliwie najtańszy zestaw. Nie zamierzam polecać komuś sprzętu z niższej półki.

Na budę wybrałem TT versa h15.

17 godzin temu, Tatry13 napisał:

Fajna propozycja ,ale 

Napęd na Asusa,Lite On ,bo samsung pada czesto przy uzytkowaniu 

Pamięci na GOODRAMY. LUDZIE WESPRZYJCIE POLSKIE FIRMY ! ,a nie jakies amerykanskie koroporacje

Zasilacz nie jest zły ,ale ja bym tu brał inny np Tanszy Antec vp 500 lub dopłącił do thermatake smart se 530 

Obudowy nie dałes ... Ale można dac Silentium Pc m25 

Z ciebie taki narodowiec, że jabłka kupujesz pewnie w "polskiej" biedronce, a nie na rynku. :)

Opublikowano

Żeby oni jeszcze produkowali na własną rękę chipy, to spoko, a tak jak kleją wlepe, to wiadomo jak to wygląda. Mamy wolny rynek, i zasadniczo, jesli pomiędzy produktem a i produktem b większych różnic nie ma, to wiadomo po co się sięga. Zakład mają w PL owszem, ale własnościówki to to niestety nie są (a to robiłoby już za "kartę przetargową")

Opublikowano (edytowane)

Jakie kupuj, ja tylko hardware dobieralem dla kumpla, a właściwie jego wujka ;)

Zawsze warto się spytac na forum, bo można zrobić głupi błąd, nawet jak się jest oblatanym w hardware. Czasem jakieś promocję się znajdą, inne opcje etc. ;)

OFFTOP

Ktoś ma w Sopocie na sprzedaż 918 spyder zielone chyba lub czarne. Cena była 3 lub 5 mln pln :)

Edytowane przez 7niebo
  • gtxxor zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Klęska idei zrównoważonego rozwoju   Zapewne się nie wyrobimy i będzie piękna katastrofa. Nie jesteśmy na Ziemi do niczego potrzebni.
    • tym bardziej, ze konstrukcje chinskie, to przewaznie stare, sprawdzone, proste rozwiazania. wklejalem gdzies filmik. nie widze wiec powodu na ten moment, aby jednoznacznie stwierdzac, ze beda to konstrukcje jakos mocno odbiegajace zywotnoscia od tych europejskich. 
    • Obniżcie temperaturę dyskusji, to dobrze wszystkim zrobi. A kolega przez jakiś czas nie odpowie.
    • Mam tylko 1 telefon z Androidem i kilka starych telefonów z 2006 roku opartych na pakietach jar javy i kilka kart SIM i mam kilka komputerów. Pierwszy numer telefonu na prawdziwym telefonie w WhatsAppie mi się bezproblemowo zarejestrował ale na komputerze w VMware Workstation z Androidem LineageOS 14.1 R5 (Cynagenmod) VMware (VMDK) 64bit  Size: 665MB SHA256: 85E1BA927B5F29FC009691C128907608A69F118D3FD5BE603D9339B0EF61683C https://www.osboxes.org/android-x86/ jest problem. Alarm Masz zainstalowany niestandardowy ROM, co może powodować problemy z WhatsApp Messenger i nie jest wspierane przez naszą obsługę klienta. Aby się zalogować, musisz korzystać z oficjalnej aplikacji WhatsApp i wszystkie uprawnienia dla WhatsAppa są odblokowane i WhatsApp jest na 100% pobrany z oficjalnej strony internetowej i jest zainstalowany w najnowszej wersji. Chciałbym mieć na każdym komputerze konto WhatsAppa z zarejestrowanym innym numerem i chciałbym móc na WhatsAppie rejestrować nowe numery telefonu bez potrzeby używania telefonu z Androidem. W telefonie z Androidem mam już zarejestrowane 1 konto WhatsAppa i nie chcę dalszych kont WhatsAppa przez telefon z Androidem rejestrować żeby mi się numery nie pomieszały. Mam kilka komputerów to chcę żeby każde 1 konto w WhatsAppie przypadało na 1 komputer i żeby te wszystkie konta w WhatsAppie były niezależne od siebie. Każdego konta w WhatsAppie chcę używać do czegoś innego. Na Wszystkich komputerach mam zainstalowany 64 bitowy Windows 10 22H2 Pro i VMware Workstation. Najbardziej by mi pasował taki emulator Androida żeby był wirtualnym systemem wewnątrz VMware Workstation żeby sobie Windowsa dodatkowymi programami nie zaśmiecać chyba że byłby to jakiś lekki program portable albo strona internetowa emulująca Androida albo IPhona. W LDPlayer https://www.ldplayer.net/ i w MEmu https://www.memuplay.com/how-to-use-futebol.dahora32-on-pc.html Czy gdyby w komputerze a zamontować pusty dysk twardy to czy dałoby się zainstalować Androida i w czasie uruchamiania komputera wybierać czy ma się uruchomić Windows czy Android? Czy gdyby do telefonu z Androidem wgrać CyanogenMod albo LineageOS to czy byłyby problemy z WhatsAppem? Czy dałoby się korzystać dalej z WhatsApoa gdybym miał zablokowane wszystkie numery w WhatsAppie ze rozsyłanie spamu i czy wtedy musiałbym kupić nową kartę SIM i na nowy numer zarejestrować WhatsAppa?
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...