Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Acer, ma wydajniejszy procek, pojemniejszy dysk ciut szybsze odświeżanie matrycy (ale raczej nie odczujesz tego względem 144) oba mają matowe ekrany IPS o maksymalnej jasności 300nitów, ASUS ma lepszy układ chłodzenia i minimalnie wydajniejsze gpu (140w vs 70w w acerze) natomiast w przypadku rtx 4050 będzie to różnica ~5-10% zależnie od układu wydajność przestaje rosnąc od pewnego poboru mocy w 4050 jest to 90W

1.png

• Like 1
Opublikowano

Osobiście mam bardzo złe doświadczenie z Acer Nitro, tylko ja miałem z Intelem 11 generacji. Od początku się grzał, nawet maksymalne wiatraki nie były w stanie schłodzić, gry czy cokolwiek wymagającego podzespołów zaraz temp 90 stopni. Undervolting nie działał nawet po instrukcjach jakie znalazłem i niby Throttlestop był odblokowany to nic nie pomagało i tak. Więc cały czas była moc ograniczana proca. Na tyle porządny sprzedawca w X-Kom był, że powiedział mi wprost bym sobie go ubezpieczył bo mi wytrzymie max 2 lata i pomylił się o 1 miesiąc. Po 23 miesiącach się spaliła sekcja zasilania. U mnie było tyle szczęścia, że ten miesiąc mógł przeleżeć  i oddałem go na ubezpieczeniu potem. Nie wiem jak wygląda Nitro na Ryzen. Ogólnie mnie się Nitro już odechciało i nie chcę mieć z nim nic wspólnego, 

• Upvote 1