Skocz do zawartości

Triple 3x32" 2560x1440 IPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Poszukuję sensownych monitorów do triple 32" 2560x1440. Muszą być płaskie i najlepiej na matrycy IPS. Odświeżanie minimum 120-144Hz, gsync/freesync. VA jest sporo, ale opinie już różne choć oczywiście nie wykluczam całkowicie tylko ciężko znów o płaskie na tej matrycy. 

Budżet około 1000 zł sztuka. 

Z góry dzięki za pomoc 🙂 

Opublikowano
9 godzin temu, Adikon napisał(a):

VA jest sporo, ale opinie już różne choć oczywiście nie wykluczam całkowicie tylko ciężko znów o płaskie na tej matrycy. 

VA do 3x się nie nadają ze względu na kąty widzenia więc omijaj. 

Opublikowano
5 godzin temu, kamilos69 napisał(a):

VA do 3x się nie nadają ze względu na kąty widzenia więc omijaj. 

Dlatego właśnie upieram się przy IPS. Podobno droższe VA dają radę, ale nie jestem przekonany. Sam zresztą od lat korzystam z IPS i jest gitarka 😃

8 godzin temu, Send1N napisał(a):

Zerknij ten co ja mam (LS32DG500EUXEN) https://www.ceneo.pl/167540544 ja jestem z tego ekranu bardzo zadowolony, jedyne co to ustawienia prosto po wyjęciu z pudełka są totalnie do :dupa:  kilka zmian w menu i jest naprawdę dobrze jak budżetówkę 32" :thumbup:

Wygląda spoko 😉. Freesync śmiga bez problemów na NVIDIA? Teoretycznie powinien, ale...

Jedyne co mnie martwi to delikatnie odstający dół i nie wiem czy złożę je sensownie bez przerwy między sobą 🤔

Opublikowano

jesli jednak dasz szanse VA to Dell Alienware AW3225DM, a jak nie to zostan przy samsungu, dobry model.

freesync to technologia opensource [?] znaczy moze nie ale po prostu jest aktywna/obecna niezaleznie od vendora gpu. na ITH byl artykul pare lat temu o tym i roznicy miedzy freesyncami - poczytaj go

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Adikon napisał(a):

Freesync śmiga bez problemów na NVIDIA? Teoretycznie powinien, ale...

Jedyne co mnie martwi to delikatnie odstający dół i nie wiem czy złożę je sensownie bez przerwy między sobą 🤔

Działa bez problemu zarówno na 6950xt, 7700xt jak i rtx 4070S (te karty sprawdzałem) z odstającym dołem nie wiem o co chodzi, nie łączyłem ich kilku :P u siebie mam jeden i drugi stoi u kolegi ;) 

• Thanks 1