MSI MPG A850G PCIe5.0 850W 80 Plus Gold ATX 3.1 - NOWY
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Czubatka Boża · Opublikowano
Grę już ukończyłem. Było dobrze ale się skończyło. Będę miał pięknem wspomnienia o grze. -
Przez Badalamann · Opublikowano
@Klakier1984 Nigdzie ich nie puścimy. To co opisałeś to kapitulacja, a ta nigdy nie nastąpi. Tak, brakuje szkoleń większej ilości rezerwistów. To decyzje polityczne na użytek wyborczy. Bo wojsko już z 2-3 lata domaga się dużych szkoleń czy poboru dla roczników które ominęła zasadnicza. W ten chwili szkolimy rocznie około 40-50 tys rezerwistów. Część po klasach wojskowych, do tego "wakacje z wojskiem" i dobrowolna służba wojskowa. To ponoć wystarcza na zastępowalność rezerwy, za najstarsze roczniki z niej wypadające a nawet na jej zwiększanie. Wojna na Ukrainie pokazała że takiego podstawowego żołnierza, strzelca piechoty, można wyszkolić i w miesiąc. U nas tak wygląda choćby szkolenie w ramach wakacji z wojskiem. Założenia są takie, że w razie wojny i mobilizacji mamy dość rezerwistów na początek, może nawet na ponad rok walki. W tym czasie będziemy prowadzić obowiązkowa mobilizację i szkolić żołnierzy na terenie Polski oraz państw sojuszniczych. Równocześnie nasza armia zawodowa jest mocno "szkieletowa". Ma bardzo dużo oficerów i podoficerów. W razie wojny staną oni na czele jednostek mobilizowanych z rezerwy. Nikt nie pójdzie siedzieć, bo nie będzie takich opcji jak odmowa. Dezercja też oznacza jednostkę czy przydział w ramach starej do tzw "rozpoznania bojem" o charakterze karnym a nie więzienie. A jak już to tak skazanych się zachęca do zgłoszenia się na ochotnika do wojska. Np tak, że po zgłoszeniu dostaje się jedzenie i picie, a przed nie Tak w Rosji jak Ukrainie działa, do kilku dni wszyscy się zgłaszają! Oczywiście jakiś poziom dezercji będzie, ale wojsko bierze to pod uwagę i mobilizuje więcej ludzi. -
Przez ostryb · Opublikowano
Podsumowując; Wszystko ok wychodzi że to nówka. Niestety trochę gorzej leży mi w reku jak moja obecna myszka Corsair IRONCLAW Wireless RGB . To jest dość spory minus. Aplikacja jak aplikacja w miarę przejrzysta. W mojej myszce od Corsair klik jest taki twardy. W Logitech lekki i przyjemny. Ten w Logitech mi bardziej pasuje i miło do tego wrócić bo ciągle pamiętam Logitech G700 moja idealna i najlepsza myszka jaką używałem. Ogólnie zostaje do stacjonarki a Corsair idzie do Laptopa. Pozdrawiam. -
Przez Suchy211 · Opublikowano
Jak nie jesteś esportowcem i nie potrzebujesz 240 FPS, to do tego prawo procesora przypasujesz każda kartę i będziemy to miało sens. Zepnij poslady i weź nowa 9060xt/5060ti. Będzie to swego rodzaju karta ostateczna do tego zestawu.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi