Su0 4 Opublikowano 4 Grudnia Opublikowano 4 Grudnia (edytowane) Zastanawiam sie ktory model wybrac? I jak to faktycznie sie przeklada na rzeczywistosc w ustawianiu ramu? Dwa modele,ktore mnie zainteresowaly msi b850i edge itx na stronie producenta ma opis 10000Mhz ram msi b850 edge ti atx ma 8400Mhz Teraz pytanie czy itx w dolnych czestotliwosciach bedzie bardziej stabilna,jak to dziala w rzeczywistosci? Ze latwiej zrobie 6000 na itx,albo pozwoli na ciasniejsze timingi w 6000? Ewentualnie itx zrobi 8000-8200 a atx nie? Albo obie beda działać w 8000 ale itx umozliwi ciasniejsze nastawy? Edytowane 4 Grudnia przez Su0
Send1N 4 542 Opublikowano 4 Grudnia Opublikowano 4 Grudnia (edytowane) Zdajesz sobie sprawę że w największej mierze to zależy od procesora 10000mhz nie ustawisz na żadnym ryzenie te 8000 czy nieco wyżej jeszcze jest możliwe ale z asynchronicznym trybem pracy, pamięci na am5 kończą się przy 6400mhz 1:1 w 99% przypadków i nic więcej nie powinno cię interesować Edytowane 4 Grudnia przez Send1N
Su0 4 Opublikowano 4 Grudnia Autor Opublikowano 4 Grudnia (edytowane) Mam szybki ram,dlatego pytam czy od strony praktycznej lepiej go ustawie na "szybszej płycie" ,mam tu na myśli pełnen zakresie Mhz Edytowane 4 Grudnia przez Su0
ju-rek 467 Opublikowano 4 Grudnia Opublikowano 4 Grudnia 7 minut temu, Send1N napisał(a): 10000mhz nie ustawisz na żadnym ryzenie Na jakimś 8700G jest to możliwe. 1 minutę temu, Su0 napisał(a): Mam szybki ram Jaki?
Su0 4 Opublikowano 4 Grudnia Autor Opublikowano 4 Grudnia patriot 32gb 8200c38 i adata 48gb 9200 cudimm
ju-rek 467 Opublikowano 4 Grudnia Opublikowano 4 Grudnia (edytowane) Jak pisałem w innym temacie cudimm na nic się nie przyda. Było to sprawdzane i były gorsze na AM5 od zwykłych pamięci. Te Patrioty to też nie są górnych lotów, ale może zrobią te 8c34/82c36. Kwestia dobrego procesora, płyty i chłodzenia pamięci. Edytowane 4 Grudnia przez ju-rek
Su0 4 Opublikowano 4 Grudnia Autor Opublikowano 4 Grudnia (edytowane) Nie chce nic krecic na maxa ani uzywac wody. Chodzi mi o to,czy jak zrobie "zwykle nastawy",czyli patrzac po twoim poscie zwykly nastaw to 8000c38? To od strony praktycznej jak to wygląda? Na plycie 4dim bedzie to trudniej zrobic niz na 2dimm? Czy może nie bedzie żadnej róznicy,a roznice dopiero wychodzą pomiedzy płytami jak się atakuje 8200c36? Dlatego zastanawiam sie pomiedzy plyta od msi itx vs atx ,ktore potrafią uruchomic cudimm,tak ogolnie to chyba bede musial cudimm uzyc Edytowane 4 Grudnia przez Su0
Sidr 140 Opublikowano 4 Grudnia Opublikowano 4 Grudnia 2 godziny temu, Su0 napisał(a): Nie chce nic krecic na maxa ani uzywac wody. Chodzi mi o to,czy jak zrobie "zwykle nastawy",czyli patrzac po twoim poscie zwykly nastaw to 8000c38? To od strony praktycznej jak to wygląda? Na plycie 4dim bedzie to trudniej zrobic niz na 2dimm? Czy może nie bedzie żadnej róznicy,a roznice dopiero wychodzą pomiedzy płytami jak się atakuje 8200c36? Dlatego zastanawiam sie pomiedzy plyta od msi itx vs atx ,ktore potrafią uruchomic cudimm,tak ogolnie to chyba bede musial cudimm uzyc Już Ci wyżej raz odpowiedziano na to pytanie. Naucz się czytać ze zrozumieniem. 1
ju-rek 467 Opublikowano 4 Grudnia Opublikowano 4 Grudnia 3 godziny temu, Su0 napisał(a): ktore potrafią uruchomic cudimm,tak ogolnie to chyba bede musial cudimm uzyc Każda płyta AM5 uruchomi kości cudimm, ale w trybie bypass. Co znaczy, że nie wykorzysta wszystkich zaawansowanych funkcji układów CKD. Tak więc to nie ma sensu. Z płyt 4dim patrz na Asus Hero, Gigabyte Aorus Master, może jak się uda MSI X870 TOMAHAWK.
Rekomendowane odpowiedzi