tmp 0 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Cześć, Czy pod to GPU wypada zmienić zasilacz? Spotkałem się z takimi opiniami, że to elektronika już "zbyt delikatna" pod takie PSU, a brak OTP dodatkowo pogłębia ryzyko. Trochę już ten zestaw mam i nigdy nie było najmniejszych nawet problemów Reszta komputera to 11400F i raptem 3 dyski - możliwe, że CPU dostanie upgrade ale nie celuje w nic co ciągnie jakieś ogromne ilości prądu. Warto wymieniać dla bezpieczeństwa jednostki czy spokojnie działać i zapomnieć?
LionCFS 37 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Zasilacz jest ok i do takiego zestawu spokojnie wystarcza. Nie ma sensu wymieniać. 2
Send1N 4 688 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ten zasilacz ogarnia dużo bardziej prądożerne karty niż 4070 i nie ma problemu, jeżeli nie masz żadnych cyrków z zasilaniem dysków sata (znany problem) to nie ma sensu go ruszać, w takiej konfiguracji wersja 700w będzie działać na pół gwizdka pod maksymalnym obciążeniem, nawet się nie spoci.
tmp 0 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 18 minut temu, Send1N napisał(a): Ten zasilacz ogarnia dużo bardziej prądożerne karty niż 4070 i nie ma problemu, jeżeli nie masz żadnych cyrków z zasilaniem dysków sata (znany problem) to nie ma sensu go ruszać, w takiej konfiguracji wersja 700w będzie działać na pół gwizdka pod maksymalnym obciążeniem, nawet się nie spoci. A kwestia zabezpieczeń? Brak OTP np?
Send1N 4 688 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Nie zawracaj sobie głowy zabezpieczeniem termicznym, przecież nie będziesz go przeciążał, pisałem że zasilacz się nawet nie spoci z takim zestawem bo zostanie mu połowa zapasu mocy Edytowane 1 godzinę temu przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi