Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W większości gier które gram trzymają stałe fps jednak mam problem bo kiedy fps spadają o 1-3 to od razu jest widoczne przycięcie, zacięcie.. Jest to dosyć irytujące. Gram w stare gry typu CS Source, nowsze typu Valorant, CS2. Monitor mam 180 hz, włączony g-sync czyli automatycznie trzyma mi te 171fps. Jest tak większość czasu, ale widze na podglądzie fpsów, że spadnie o te 1-3 i od razu pojawia się zacinka i szybki powrót do płynności. Czy można jakoś to naprawić? Wszystkie temperatury są w normie. Mam wgrane najnowsze sterowniki. System to Windows 11. Dziękuje za odpowiedź.

Podzespoły:

CPU: Ryzen 5 5600

Chłodzenie CPU: Darkflash DN-D240

GPU: MSI GeForce RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB

Obudowa: Endorfy Regnum 400 ARGB

Płyta główna: Gigabyte B550M DS3H AC

Opublikowano

Hmmm trochę podwyższone ale nie widzę tutaj aby któryś sterownik systemowy miał na tyle duże opóźnienie aby przez niego były zacięcia obrazu. Możesz wejdź w menedżer urządzeń > kontrolery wideo i gier - prawym na urządzenie high definition auto - wyłącz urządzenie - tak, bo sterownik dźwięku hdmi według latencymon'a ma najwyższe opóźnienie. Pokaż też screena z https://zentimings.com/ chce zobaczyć jak wyglądają ustawienia pamięci.

Swoją drogą to cs od lat działa najlepiej bez żadnego limitu klatek i bez jakiejkolwiek synchronizacji tak samo było w cs go i z tego co wiem tak nadal jest, taki urok source engine, chyba jedyna gra która tak ma ;)