Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zaczynamy od recenzji tak mądrej i przydatnej, że aż zabrakło słów, aby to wyrazić ;)

Nagrałbym spokojnie godzinny film jakbym chciał wyjaśnić wszystko co tu wymaga wyjasnienia. W kilku miejscach ma i rację i jednocześnie gada bzdury, bo wszystko zależy od kontekstu.

Ale z żarcikiem "przecież nikt nie będzie kupował Pulsara do gier single player, żeby np. grać w Tomb Raidera" to już odleciał konkretnie. Całe forum blurbusters i spora część suredita FuckTAA by chętnie kupiła Pulsara nie mając w planie spędzenia choćby 1 minuty w grze nastawionej na rywalizację z innym człowiekiem.

Info na co uważać w tym filmiku zajęłoby 2 strony A4, więc tylko napiszę tyle: To gość, którego interesuje tylko e-sport. Nic poza tym. Monitor ma się sprawdzić tak, żeby grający na wysokim poziomie miał najlepszy możliwy wynik w grze online. A tutaj żyleta w ruchu względem ruchu np. OLEDa 240Hz nic nie zmieni. Responsywność to nie jest karta przetargowa tego monitora, i nie jest nawet w tej półce istotna, bo każdy monitor HFR jest już bardziej niż OK.

Za to w pełni się zgodzę, że 650$ + VAT to zdecydowanie za dużo, ale ten debil sam niechcący utwierdza Nvidię w przekonaniu, że wyceniła sprzęt słusznie, poprzez... traktowanie go jako monitora dla pro-esportowców. :boink:

Ma w kilku miejscach racje, a w kilku miejscach da się wyłapać przydatne, choć niestety rozczarowujące info. Jak on zobaczył "powolność LCD" w 360Hz vs. 360Hz OLED to ja bardzo bym chciał wiedzieć, bo wszyscy kumaci sa zgodni, że stroboskop na szybkim LCD w 360Hz > OLED 360 w sample-and-hold. Jednak sugeruje to niestety mocno, że do ideału brakuje, a szczególnie w niższych odświeżaniach.

Niestety mój entuzjazm wyparowuje po tym, jak Mark R. z BlurBusters napisał, że nie mamy co liczyć na dodanie opcji krótszego czasu podświetlenia. W 60-90Hz monitor jest naprawdę daleko od żylety. Nie jest za to w zakresie "rozmytej plamy", więc trzeba by to sprawdzić na własne oczy i w wielu grach. Jeśli nie byłbym zadowolony z tego jak to działa w 60Hz i 90Hz, lub choćby niezadowolony jak działa w tylko 60Hz, to akceptowalna cena za ten monitor z mojego punktu widzenia kończy się na 1500zł za nowy i 1000 używany, na co nie ma raczej co liczyć.

A teraz na premierę u nas, cena będzie w widełkach  2700-3600.

Jeśli 60-90Hz będą akceptowalne to cena ok 3K byłaby rozsądna, gdyby.. to miało choćby te 32".

Chyba, że ktoś jest bogaty i ma drugi monitor czy OLEDowe TV (albo jest bogaty i chciałby pograć wreszcie w sidescrollery jak człowiek ;))

Edytowane przez VRman

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Dokładnie o tym mówię  ,  ale  też są oferty gdzie  jest tylko kurier   pisałem do sprzedawcy w tej sprawie i dostałem odpowiedź ze to niby allegro  "blokuje"  nie daje możliwości innej dostawy niż  kurier    . Dla mnie to  patologią zalatuje i ostrym monopolem  ,nie wiem jak to wygląda na linii allego-sprzedawca  ale ...  Owszem czynnik ludzki ma duże znaczenie ,ale czemu  jak zamawiam ze strony ww ze sklepu  towar  dostarcza go DPD  płacę za to 14.99 i dostaje maila z DPD z numerem paczki i pełnym śledzeniem , w dniu dostawy info  ze paczka będzie dosatrczona pod adress XXX między godziną XX a XX    kurier JAREK tel XXX XXX XXX  .   I dokładnie miedzy podanymi godzinami dzwoni kurier na tel za za 10min będzie czy ktoś jest w  domu , tak jest  i  fak za 10 min kurier jest dzwonek do drzwi  dziędoby dziękuję  do widzenia .   Teraz zamówienie z Allegro  wysyłka KURIER  AD   ....DPD   całe info do śledzenia to ze paczka w drodze  ,lipny numer kontaktowy   przedział godzinowy dostawy 7-22 XD     ,paczka ląduje pod bramą lub w żabce  XD    To i  to niby DPD  ,ale jak chcę obecnie złożyć reklamację to DPD odsyła do Allegro bo to oni dostarczają    , a dpd pośredniczy  i tak naprawdę   nikt odpowiedzialności nie bierze  . Czyli mam rozumieć ze paczki rozwozi człowiek zatrudniony przez allegro pod szyldem DPD /DHL  czy jak ?   Ostatnimi czasy jakoś tak się złożyło ze 3-4 paczki musiałem zamówić i był tylko ten cholerny kurier AD  w opcji  dostawy  ,po pierwszej dostawie pomyślałem ze poprostu zdarzyło się  po drugiej ze pech ,ale 3-4  te same cyrki to coś tu nie  halo .
    • https://swiatoze.pl/7-zl-za-litr-paliwa-i-kontrola-uokik-konflikt-na-bliskim-wschodzie-czy-niedozwolone-praktyki/      Chróstny to jedyny dobry urzędnik jakiego cenię, a który pozostał po PiS. Fakt, że w 2022 roku odwalił manianę bo wydali raport mówiący, że tamto trzymanie cen było OK, ale domyślam się, że nie mógł sobie pozwolić na nic więcej. A działania z marketami czy np. Dellem, które podejmuje są naprawdę OK.  Jeden z kolegów na forum ostatnio dojadał właśnie zapasy covidowe  
    • no to 40% na ratę i 10% na opłaty stałe, mniej więcej się zegra.    Dla mnie max komfort to rata 30%, więcej już bym się bał ale nie dlatego że zabrakłoby kasy, tylko za mało bym nadpłacał/inwestował. Lubię po prostu płynność finansową i poduszkę. Zanim wziąłem kredyt to uzbierałem na 6 msc życia bez pracy. Ale ja to boi dupa jestem  
    • Trzeba bombardować rezydencie irańskich elit, składy ropy naftowej. To obali rezim.
    • Dostają bo widzą co się dzieje z cenami przy dystrybutorach, jakby Orlen trochę odpuścił i wolniej podnosił ceny to sraka była by mniejsza a tak to sam wygenerował ten popyt a co gorsza myślę że dokładnie wiedzą co robią, zysk ponad wszystko.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...