Laptop gamingowy do 7k
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Krzysiak · Opublikowano
Akurat one lepsze od alu bardzo szybko wytracają ciepło -
Przez Jastrzab · Opublikowano
Jakbym się jednak zdecydował na ten 27" 1440 to ten FSR daje radę? Czy raczej i tak może tylko na grach z przed 15 lat. Kupię sobie monitor z 200hz, a jak odpalę grę to i tak będę miał 40FPS. AOC Q27G42XNE AOC Q27B35S3 Philips E-Line 27E2N2500 Szukając tych monitorów się czuję jakby się uczył kodów. Jeszcze te FreeSync, AdaptativeSync Wiele rzeczy ma znaczenia i z karty i z monitora. Muszę sterownik zaktualizować bo nawet nie wiem co tam mam. -
Przez Kris194 · Opublikowano
Jak myślicie, jakie było by oburzenie gdyby Tusk wyprodukował podobnego tweeta tylko, źe w drugą stronę? 🤔 -
Przez Karister · Opublikowano
Może kwestia pojmowania typowego pomieszczenia. Sporo ludzi w tematach o akustyce na forach audio wrzuca o wiele równiejsze wykresy bez całkowitej rozwałki pokoju w ramach adaptacji. Pozostaje jeszcze kwestia tego, ile osób wrzuca poprawnie wykonane pomiary, bo źle można zrobić multum rzeczy, ale jest grupa użytkowników, którym można zaufać i często wygląda to inaczej. Plus pytanie, czy to równe brzmienie to jest to, czego się szuka. O tym więcej niżej. Baw się. Z doświadczenia wiem, że długo można gonić króliczka. I to jest to. Wspomniane pytanie, czy idealnie wyglądający pomiar to jest właśnie to brzmienie, którego się szuka. Byłem w wielu pokojach odsłuchowych i bywało, że te same kolumny lepiej mi brzmiały w "normalnym" pokoju. Kolejna sprawa to przyzwyczajenie i psychoakustyka. Można sobie wygrzewać głośniki przez 100h. Akurat przez ten czas się człowiek przyzwyczai do brzmienia nowego sprzętu i uzna je za dobre. Wygodne dla sprzedawców. Jakiż to producent by chciał sprzedawać niewygrzany sprzęt, który zawsze gra gorzej wedle tych teorii? Gra tak samo, człowiek inaczej odbiera po czasie. Moje Sonusy po dwóch tygodniach też grają lepiej i lubię je coraz bardziej z dnia na dzień. Serio. Raczej nie dlatego, że trzyletnie używki się wygrzewają. Co mnie najbardziej rozczarowało dźwiękowo ever? Koncert we wrocławskim NFM, które niby dużo zainwestowało w nowatorskie rozwiązania akustyczne. A tak poza tym... to FR lepiej mierzyć na swoim sprzęcie grającym, którego słuchamy na co dzień, czy na neutralnym studyjnym, żeby zbudować poprawne akustycznie pomieszczenie? Powinniśmy satysfakcjonującego nas dźwięku szukać poprzez odpowiedni dobór sprzętu gającego + EQ w równym akustycznie pomieszczeniu, czy adaptować pomieszczenie tak, by nasz sprzęt dobrze w nim brzmiał? Ja bym powiedział, że to pierwsze, bo głupio by było adaptacją ubić podbite pasmo przez sprzęt, które ja akurat lubię. Czy mam tu rację? Niekoniecznie, bo ostatnio uciąłem sobie pogawędkę z Panem B. Chojnackim i widział to inaczej. Trochę mi nie pasuje brak wyraźnego spadku na sub basie z małych monitorów. -
Przez evqze · Opublikowano
Chyba jednak zdecyduje się na AOC Q24G4RE. Ostatnio morele zrobiło recenzję na YouTube. Dam znać jeśli kupię ten monitor. .
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi