Tom40 1 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Cześć posiadam Dysk zewnętrzny GOODRAM Move Ridge 1TB SSD, niestety gdzie go nie podącze tam zawsze jest ta sama szybkość około 45 mb/s Wychodzi na to, że system widzi go podpiętego pod USB 2.0 Możliwe, że będzie trzeba coś w biosie ustawić, nie znam się na tym a nie chce nic tam namieszać. Dysk SSD https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/dyski-i-pamieci/dyski-wewnetrzne/dysk-goodram-move-ridge-1tb-ssd?gad_source=1&gad_campaignid=20527095570&gclid=Cj0KCQiAsY3LBhCwARIsAF6O6Xjs0gzf8OPGPNcsBnNGfZO9joFvvhN7FWqdXbM4hg63Ou4-oqhoiNUaAlNtEALw_wcB Płyta https://www.komputronik.pl/product/929432/plyta-glowna-asus-tuf-gaming-x870-plus-wifi.html
Pan Mateoo 638 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia poza wlaczeniem profilu expo/xmp w biosie nic nie zmieniaj. opcjonalnie wlaczenie PBO... ale nie nie nie podlacz dysk z tylu do niebieskich portow albo takich inaczej wygladajacych. predkosc 45mb to chyba speedMax portu 2.0 posprawdzaj porty z tylu albo zmien kabel na taki 3.0
Tom40 1 Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia Próbowałem wszystkie wejścia nadal to samo. W biosie nigdzie nie znalazłem żadnych informacji o dysku zewnętrznym, np. wewnętrzny jest normalnie wykrywalny a zewnętrznego nie ma tam.
LeBomB 2 221 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Ten dysk ma gniazdo USB C i w zestawie był taki kabel Cytat Dołączone akcesoria:Kabel USB Typ-C do USB Typ-C Podłącz kablem dołączonym do dysku. Na swojej płycie masz takie złącze, a nawet dwa, z tyłu. Jak używasz kabla USB-A do USB-C to użyj takiego, który ma standard USB 3.2.
Tom40 1 Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia Tak zrobiłem, ale nadal to samo, na wszystkich wejściach USB jest to samo. Mniejsze wejście podpinam pod dysk. Kabel wygląda tak:
Tom40 1 Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) 34 minuty temu, 2tejszy napisał(a): Spróbuj takim przewodem: Chyba się udało, dzięki za wskazówkę, całkiem zapomniałem, że do kabla był dołączany drugi kabel USB C Teraz 95 G przesyła w 60 sekund 1.5 GB/s prędkości. Dzięki Wielkie ! Edytowane 12 Stycznia przez Tom40 1
KaniaPC 15 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia No właśnie, kabel USB, bo ten co wysłałeś wygląda jak USB 2.0 1
Rekomendowane odpowiedzi