Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Forumowicze nie raz mi już doradzili więc próbuję dalej ;)

Tym razem siostra poprosiła mnie o poszukanie jej nowego telefonu, z tym, że nie śledzę za bardzo tematu od dobrych 4 lat więc nie wiem co jej polecić.
Budżet jakim siostra dysponuje to max 2,5 tys zł.
Zależy jej na możliwie dobrym aparacie w tej kwocie.

Obecnie siostra ma leciwego już Oppo A31 (więc obstawiam, że cokolwiek nie kupi to będzie spory przeskok, ale chce jej doradzić jak najlepiej).
Podaję obecny telefon bo też siostrze zależy na pozostaniu w miarę możliwości przy podobnym rozmiarze telefonu (co jak patrzyłem może być trudne, bo wszystko teraz duże).
Także jeśli ekran będzie trochę większy to też spoko.

W co celować? Czy szukać np S24FE jeśli gdzieś trafię dostępny, czy np widziałem Vivo V50? Czy jeszcze coś innego?

Opublikowano (edytowane)

Możesz też pomyśleć o Google Pixel 9 (6.3" OLED ), zdjęcia w tej cenie robi świetne.

Z drugiej strony 24FE ma dość dobrego zooma, zależy wszystko od tego jak będziesz chciał aparat wykorzystać, ale no w tej cenie to wydaje mi się że zdecydowanie wybór między Pixel9/24FE

Edytowane przez kskyy
Opublikowano
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Ali wchodzi w grę?

Niestety nie, raczej krajowe ogólnie znane sklepy.

@kskyy Telefon nie dla mnie, na pewno liczy się żeby aparat nie wymagal grzebania czy zabawy trybem pro, siostra nie bedzie sie w to bawic, ani ogarniać 😄😄

Opublikowano

Hmm iPhone 15 chyba odpada, siostra będzie miała problem przestawić się do obsługi, zawsze miała androidy i generalnie nie jest jakaś super zaawansowana z nowymi technologiami 😅 (ale jutro obada sobie czy pasuje jej iphone córki w kwestii obslugi).

Na ten moment chyba najbardziej rozważany jest S24FE, w oficjalnym sklepie Samsunga jest za 1999.

Pytanie jeszcze czy jest sens dokładać 500zl do Honora, wiem że to nowszy tel, ma więcej RAM i Pamięci i chyba lepszy procesor, tylko czy realnie będą widoczne różnicę na plus np w zdjęciach czy codziennym użytkowaniu aby tyle dokładać? 

Ciężko znaleźć bezpośrednie porównania tych telefonów.