belzebub 0 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Witam wszystkich, Miałem w planach aktualizacje PC w tym roku, ale z wiadomych przyczyn zostanę raczej na DDR4 więc chciałbym dokupić nowe mobo, CPU i GPU. Co by się obecnie najbardziej opłacało? Zależy mi, żeby brało mało mocy to może spróbowałbym zrobić sobie SFF. Najlepszy byłby pewnie 5800x3d na am4, ale on teraz też pewnie ma ceny zaporowe. Nie wiem w jaką konkretną grafikę teraz celować, ale max to 9070 XT. Posiadam obecnie taki zestaw: i7 7700k z270 16gb ddr4 3200mhz PSU 650W RX580
AndrzejTrg 2 929 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu To nie jest aktualizacja, to będzie wymiana wszystkiego, ale czy warto upierać się przy DDR4 to niech się koledzy obeznani wypowiedzą. Chyba lepiej będzie kupić 16GB DDR5 a później po czasie dokupić drugą. Ale najważniejsze podaj jaki masz budżet, bo bez tego ani rusz. 1
Send1N 5 000 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 16gb ramu to i tak mało do gamingowego pc w 2026r a zapewne masz 2x8gb więc i tak czeka cię zakup nowych pamięci więc bez sensu iść w stare AM4 na DDR4, lepiej pomyśl o AM5.
Rekomendowane odpowiedzi