Hammer64 1 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Witam mam problem ze swoja kartą. 5080 Czasami przy starcie nie załacza sie i miga cały czas na czerwono. Czasami pomoga 3 resety a czasami trzeba poczekać 3-5 minut i sama sie załączy. Ktoś wie od czego to może być. Ma tak od nowości. Poniżej film. Nie wiem reklamować ja czy jak ? Jak idzie odrazu to pali sie na rgb na filmie widac ze nie poszła bo miga na czerwono IMG_4091.mov Edytowane 11 godzin temu przez Hammer64
Garru 27 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Hammer64 napisał(a): Witam mam problem ze swoja kartą. 5080 Czasami przy starcie nie załacza sie i miga cały czas na czerwono. Czasami pomoga 3 resety a czasami trzeba poczekać 3-5 minut i sama sie załączy. Ktoś wie od czego to może być. Ma tak od nowości. Poniżej film. Nie wiem reklamować ja czy jak ? Jak idzie odrazu to pali sie na rgb na filmie widac ze nie poszła bo miga na czerwono IMG_4091.mov 21.42 MB · 2 pobrania Jeżeli dioda na karcie, to pewnie coś z kablem nie tak i raz idzie zasilanie z PCiE, a raz pewnie z kabla. Winowajca? Pewnie Kabel, Zasilacz lub stara wersja bios na płycie. Najmniejsza szansa na ostatni powód. Najlepiej sprawdzić na innym kablu 12VHPWR, a jak dalej problem występuje to inny zasilacz, no albo wolisz wysłać kartę i być miesiąc bez niej, a potem odeślą jako sprawną. Zawsze możesz jakiś inny zasilacz kupić ATX 3.1 i dokonać zwrotu w 14d. Wiadomo słaba akcja, ale jak chcesz to zrobić w miarę bez kosztownie to jedyna opcja, jak żaden znajomy nie ma na użyczeniu lub wybrać się do serwisu z kartą, aby chłop po prostu podłączył i sprawdził, pewnie zabulisz z 50zł (nie znam cen). Edytowane 10 godzin temu przez Garru
Buczo 58 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Zgodnie z instrukcja karta sygnalizuje nieprawidłowe podłączenie przewodu zasilającego. Musisz więc albo go wymienić, albo cały zasilacz, ew. sprawdzić dokładnie zacisk przewodu przy zasilaczu lub przy karcie. Karta jest raczej sprawna, wina w zasilaczu lub przewodzie. Polecam szybko to wyjaśnić, by nie uszkodzić karty. Edytowane 1 godzinę temu przez Buczo
Hammer64 1 Opublikowano 40 minut temu Autor Opublikowano 40 minut temu Kurde troche by sie zgadzalo bo czasami jak wlaczam kompa to wywala bezpiecznik w rozdzielni b20. Zasilacz to Zasilacz BE QUIET! Pure Power 12 M 1000W 80 Plus Gold ATX3.1 PCIe5.1 Wtyczki z kablami dalem ori co bylo w zestawie z karta. I sprawdzalem z 5 razy bo wiem ze one maja problem z zasilsniem te karty. Moze byc jednak zasilacz….
naitsabest 4 Opublikowano 32 minuty temu Opublikowano 32 minuty temu (edytowane) Podłącz kartę kablem który masz w zestawie razem z zasilaczem z oznaczeniem 600W. Edytowane 15 minut temu przez naitsabest
Rekomendowane odpowiedzi