Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może źle się wyraziłem odnośnie tego że zależy mi głownie na csie. Tak weekendowo sobie coś tam pogram. W większości idzie praca biurowa hobbistycznie Lightroom, kiedyś montowałem trochę filmów w Vegasie, ale to już niestety na tym komputerze z nowymi plikami jest już mocno problematyczne (może kiedyś wrócę..).
Podjąłem decyzję że będę szukał czegoś na platformie od ryzena 5 5600 lub Intelu 12600/12700/13600/13700. Zobaczę co da się trafić. 

• Upvote 1
Opublikowano

Panowie a jak sprawa wygląda z 12400f na gigabyte b660 gaming? Będzie to lepszy procesor niż ryzen 5 5600? Widziałem że nawet go można trochę podkręcić także może też byłby to dobry wybór?

Wynikami widzę że on jest podobny do 5 5700x. Dobrze myślę? 

Opublikowano

Zależy od gry, w niektórych 5600 jest wydajniejszy w niektórych 12400f czasem też są na równi, przykładowo w csie czy valorancie 5600 wypluwa zauważalnie więcej klatek w spider manie czy hogwards legacy intel ma przewagę a np w rdr2 są na równi, w ogólnych rozrachunku  wydajność jest bardzo zbliżona.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Widziałem to ogłoszenie. Ale tutaj trzeba by jeszcze dokupić RAM DDR5 A to daje spory dodatek jako koszt do całej platformy. A da radę znaleźć i5, b660, 32gb ddr4 + chłodzenie za +/-1500zł Także różnica wychodzi spora.

@Send1NZ tego co widzę po YT to można go trochę podkręcić to wyszedłby jeszcze wydajniej

Edytowane przez ukasz12