Włączanie/wyłączanie wentylatorów w nowych kartach Sapphire
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez tomcug · Opublikowano
Słusznie, miejsce tego reliktu jest w formalinie -
Przez VRman · Opublikowano
Luz, tylko ja po prostu skupiłem się na najgorszych przypadkach. Moim zdaniem 10% występujące w kilku grach na tak niewiele gier w testach, na tak nowej karcie, powinno "troszkę" zmienić narrację i zachwyty nad 4.5 a na miejcu posiadaczy 5070 to bym się wręcz pewnie zdenerwował takim obrotem spraw. Kilkanaście procent skasowanej realnej wydajności + to co zabrał wcześniej DLSS 4 względem braku AA, to już naprawdę dużo, a przecież wiemy, że będzie to szło dalej, bo dział księgowości Nvidii lubi to. Wiem, że w innych grach/ustawieniach będzie mniej. Ale niektórzy próbowali pchać narrację, że to jakieś pomijalne kilka procent (takie coś kończy się na 3% moim zdaniem) i że kilkanaście to tylko na kartach bez FP8, więc wszystko git. Apropo dalszych rozważań, to przeczytałem, ale nie mam nic do powiedzenia, bo nie wiem jak upscaller AI wygląda "pod maską". Ale jak już się zastanawiasz czemu nie dali czegoś to ja dodam swoje - czemu nie ma upscallingu bez AI ala shadery CRT. Czy na serio musi to być aż tak zasobożerne jak jest w tej formie liczonej na shaderach obecnie? Nie da się jakiegoś układu zrobić dedykowanego do tego typu zadania? - czemu nie ma skalowania 1:1 czy 2:1 czyli 1080p w 2160p bez żadnego cudowania, czy 1920x2160 - coś bym napisał o MSAA i starej szkole, ale wiem że Tomcug patrzy i tylko czeka, żeby mi przywalić z kopa. Znaczy z ROPa. I napisać, że MSAA to przeszłość, więc wcale tego nie napiszę -
Przez tomcug · Opublikowano
Jak najbardziej rozumiem. Jednocześnie myślę, że lepszą sugestią byłoby obejrzenie Twojego filmu na komputerze, a nie na telefonie, wtedy może by zobaczył te zacięcia (bez patrzenia na OSD).
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi