Skocz do zawartości

Monitor 27-30" do pracy i grania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, 

nie znalazłem jeszcze takiego tematu (chyba ze źle szukałem), potrzebuje nowy Monitor do pracy, ale również do grania.

8h dziennie pracuje z tekstem i tabelkami, a wieczorem, chce się również rozerwać, grając.

Jaki Monitor byście mi poradzili. Budżet tak około 2,5k.

Fajnie by było OLED, ale nie wiem, jak on się zachowa z tekstem, no i to nieszczęsne wypalanie....

Mini LED nie ma za dużo na rynku, a jednak chciałby człowiek, by te barwy były jak najbardziej żywe.

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano
24 minuty temu, Keneth napisał(a):

8h dziennie pracuje z tekstem i tabelkami, a wieczorem, chce się również rozerwać, grając.

to mi nie wyglada na dobry wybbor z oleda

obraz statyczny, nieruchomy, duzy naklad na tekst, i interfejs statczny excela czy innych tabel

do grania jeszcze spoko ale tu priorytetem jest praca.

oczywiscie oled jak najbardziej by cie pewnie zadowolil ale nie wiem czy na dluzsza mete jest to rozwiazanie dla ciebie

czy HDR cie interesuje czy to zbedny bajer z ktorego nie skorzystasz?

i czy rozwazasz wybor IPS zamiast oleda? a moze matryca VA? oczywiscie kazdy ma swoje plusy i minusy.

Po 3 latach uzytkowania oleda albo i wczesniej bedzie juz wypalanie widoczne wiec to kwestia na ile planujesz zakup albo co ile wymieniasz

Opublikowano

Tego się właśnie boję, nie jestem jakimś znawca, ale widziałem jak wyglądają gry na OLED i robi to srogie wrażenie.

Są jakieś ciekawe opcje mini LED? I czy obraz z mini Leda można porównać w jakikolwiek sposób do OLED-a?

Jedyny miniLED jaki znalazlem to to:

Xaomi Mini Led

Opublikowano

Mam już 2 takie monitory 

Lenovo L27Q

i chce po prostu 1 z nich zamienić na monitor do gier i pracy. Potrzebuje 2 do pracy, a na 3 nie mam miejsca :)

Czemu nikt nie podejmuje tematu tego miniLED, nie sprawdzają się?

Opublikowano (edytowane)

Przekonałeś mnie - lubie moje oczy  :P 

Czyli tak naprawdę pozostaje mi kupić jakiś IPS, albo liczyć się że poużywam nowego OLEDA może 2-3 lata (zanim się wypali).

Edytowane przez Keneth