Keneth 0 Opublikowano wczoraj o 11:41 Opublikowano wczoraj o 11:41 Witam serdecznie, nie znalazłem jeszcze takiego tematu (chyba ze źle szukałem), potrzebuje nowy Monitor do pracy, ale również do grania. 8h dziennie pracuje z tekstem i tabelkami, a wieczorem, chce się również rozerwać, grając. Jaki Monitor byście mi poradzili. Budżet tak około 2,5k. Fajnie by było OLED, ale nie wiem, jak on się zachowa z tekstem, no i to nieszczęsne wypalanie.... Mini LED nie ma za dużo na rynku, a jednak chciałby człowiek, by te barwy były jak najbardziej żywe. Z góry dziękuje za pomoc.
Pan Mateoo 597 Opublikowano wczoraj o 12:05 Opublikowano wczoraj o 12:05 24 minuty temu, Keneth napisał(a): 8h dziennie pracuje z tekstem i tabelkami, a wieczorem, chce się również rozerwać, grając. to mi nie wyglada na dobry wybbor z oleda obraz statyczny, nieruchomy, duzy naklad na tekst, i interfejs statczny excela czy innych tabel do grania jeszcze spoko ale tu priorytetem jest praca. oczywiscie oled jak najbardziej by cie pewnie zadowolil ale nie wiem czy na dluzsza mete jest to rozwiazanie dla ciebie czy HDR cie interesuje czy to zbedny bajer z ktorego nie skorzystasz? i czy rozwazasz wybor IPS zamiast oleda? a moze matryca VA? oczywiscie kazdy ma swoje plusy i minusy. Po 3 latach uzytkowania oleda albo i wczesniej bedzie juz wypalanie widoczne wiec to kwestia na ile planujesz zakup albo co ile wymieniasz
Keneth 0 Opublikowano wczoraj o 12:20 Autor Opublikowano wczoraj o 12:20 Tego się właśnie boję, nie jestem jakimś znawca, ale widziałem jak wyglądają gry na OLED i robi to srogie wrażenie. Są jakieś ciekawe opcje mini LED? I czy obraz z mini Leda można porównać w jakikolwiek sposób do OLED-a? Jedyny miniLED jaki znalazlem to to: Xaomi Mini Led
x-kom 289 Opublikowano wczoraj o 13:33 Opublikowano wczoraj o 13:33 A przy Twoim budżecie 2500 zł nie myślałeś, żeby kupić monitor do pracy np. MSI PRO MP275QPG z matrycą IPS, odświeżaniem 100 Hz i rozdziałką WQHD za 579 zł oraz monitor dedykowany do gier Acer Predator za 1899 zł - QD-OLED / WQHD / 280 Hz.
Keneth 0 Opublikowano wczoraj o 14:02 Autor Opublikowano wczoraj o 14:02 Mam już 2 takie monitory Lenovo L27Q i chce po prostu 1 z nich zamienić na monitor do gier i pracy. Potrzebuje 2 do pracy, a na 3 nie mam miejsca Czemu nikt nie podejmuje tematu tego miniLED, nie sprawdzają się?
Send1N 5 209 Opublikowano wczoraj o 14:08 Opublikowano wczoraj o 14:08 Miniled wypali ci oczy podczas pracy z tekstem/tabelkami pewnie dlatego co innego gdybyś głównie grał czy oglądał filmy a nie odwrotnie 1
Keneth 0 Opublikowano 23 godziny temu Autor Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) Przekonałeś mnie - lubie moje oczy Czyli tak naprawdę pozostaje mi kupić jakiś IPS, albo liczyć się że poużywam nowego OLEDA może 2-3 lata (zanim się wypali). Edytowane 23 godziny temu przez Keneth
Keneth 0 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Znowu ja, znalazłem rozwiązanie dla siebie w fajnej cenie, niewiele jest o tym modelu w necie, ale wydaje mi się że do pracy i gier sprawdzi się świetnie: MSI MAG 274QPF X30MV Kojarzycie ten model? Cena jest bardzo przyjemna, 300Hz - 1465zl
x-kom 289 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 21 godzin temu, Keneth napisał(a): albo liczyć się że poużywam nowego OLEDA może 2-3 lata (zanim się wypali). Niekoniecznie, zawsze możesz rozważyć kupno monitora MSI MAG 271QPX QD-OLED E2, który ma trzyletnią gwarancję na wypalenie, choć jest dwie stówki ponad budżet.
Keneth 0 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, x-kom napisał(a): Niekoniecznie, zawsze możesz rozważyć kupno monitora MSI MAG 271QPX QD-OLED E2, który ma trzyletnią gwarancję na wypalenie, choć jest dwie stówki ponad budżet. Kurde drodzy jesteście, w DE akurat 1987PLN MSI MAG 271QPX
Rekomendowane odpowiedzi