Budżetowy monitor 80%biuro 20% gry 500-700 zł
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Lameismyname · Opublikowano
Kiedyś w sercu miałem linuksa i zrobiłem parokrotnie tak jak mówisz. Wśród kilku osób u każdej linuks się nie sprawdził. Zawsze znajdzie się jakieś nietypowe "ale" gdzie trzeba wejść w konsolę i zrobić coś z roota... no i przez telefon tłumaczyć proces osobie co na słowo konsola pyta czy chodzi o Play Station? Be real. -
Przez musichunter1x · Opublikowano
Heh, pewnie znowu jestem spóźniony z tematem lub mam błędne informacje. Podłubałem trochę w temacie mieszczenia się DLSS transformer w cache. Ampere traci nawet na presecie K, mimo że używa FP16, ponieważ 4mb cache w takim rtx3070 nie pomieści transformera, a opóźnienia Vramu są wielokrotnie większe. Aby zmieścić 4K DLSS Performance preset K potrzeba ~40mb, mniejsze rozdzielczości i tryby mieszczą się w 32mb. Natomiast preset M zajmuje mniej niż 32MB przy 4K Performance, ale preset L przebija już 32mb, okolice 35-40mb.. Przy Ultra Performance preset L spada już poniżej 32mb... Więc najpewniej tutaj leży jedna z przyczyn zalecania tych presetów do trybu Performance, a drugiego do 4K UP. 48mb ma dopiero rtx4070super oraz rtx5070... -
Przez pavlo950 · Opublikowano
Właśnie nie - mam pod VirtualBox'em kilka wirtualek które miałyby z marszu działać pod qemu/kvm. VB mi się sprawdzał bezproblemowo, ale ostatnio przy aktualizacji z Debiana 12 na 13 miałem małe problemy z zależnościami (a wystarczyło odczekać z dwa tygodnie aż Oracle ogarnie zależności pod 13 XD). -
Przez Kadajo · Opublikowano
Ciekawe z tym RX 5070XT tego nie wziąłem pod uwagę. PTM też łatwiej się czyści więc dla kogoś to też może mieć duże znaczenie.
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi