KrzysiekP 0 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Witam. Mam problem z łączeniem się pulpitem zdalnym do komputera z Windows 11 przy podłączeniu przez VPN do sieci czyli z komputera z inną adresacją IP (inna klasa adresowa). Do innego komputera w sieci się łączę bez problemu (że starszym systemem operacyjnym). Daje łącz i zero reakcji. Z LAN do tego kompa można się łączyć. Czyli to nie wina VPN i routera. Na tym komputerze zaporę wyłączyłem i też problem z połączeniem czyli to nie zapora. Komputer pinguję bez problemu. Problem tkwi w tym, że próbuję podłączyć się z innej adresacji i coś Win11 blokuje, ale nie mam pojęcia co. Miał ktoś taki problem? Z góry dziękuję za pomoc.
zakk87 89 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu W ustawieniach > system> pulpit zdalny odznacz opcję uwierzytelniania na poziomie sieci.
KrzysiekP 0 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Też było to robione i nic nie pomogło
narmiak 131 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Jak się próbujesz połaczyć to jaki błąd wyskakuje? VPN wymaga otwarcia między sieciami konkretnych portów, czy firewall pozwala na pełny dostęp z sieci VPN do LAN?
Rekomendowane odpowiedzi