Ulepszenie starego PC 2-3k
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez lokiju · Opublikowano
@ZasJest na filmie, jak dziewczynka upadła to tamta dopiero co wjeżdżała na parking. Dziewczynka już się podnosiła i machała dłonią a tamta mimo to w nią wjechała i ciągnęła pod samochodem przez 15 metrów. -
Przez Zas · Opublikowano
Przecież to (przynajmniej w części) przyszłe zamówienia na niewyprodukowany jeszcze RAM do centrów, które dopiero mają powstać - także nie, nie będą. Ale ceny dla konsumentów po pęknięciu bani na pewno musiałyby mocno spaść, żeby na nowo ożywić popyt. Bo komuś przecież trzeba ten RAM sprzedać, a tka konsumenci, jak i zwykłe serwerownie nie będą skore do przepłacania aż tyle. Choć na pewno ceny zostaną wyżej, niż wielu by oczekiwało. -
Przez tomcug · Opublikowano
Zgadza się, między 265K/285K różnica jest niewielka: https://ithardware.pl/testyirecenzje/intel_core_ultra_7_265k_test_recenzja_opinia-35940.html#10 -
Przez Zas · Opublikowano
Ano racja, sam o tym pisałem, to jest ogromne osiągnięcie. Kolejny krok milowy do pokonania to będzie sprawność oraz szybkość rąk i dłoni zbliżona do ludzkiej. Tu nadal jesteśmy na etapie emeryta z wczesnym Parkinsonem. -
Przez VRman · Opublikowano
Pierwszy Sam miał: - wspaniałą oprawę przy całkiem niezłej optymalizacji. Jedna z pierwszych jak nie pierwsza gra, którą ogrywałem w 100fps, choć ja już wtedy ogarniałem bardzo dobrze konfigurację gier pod dobrą płynność, więc jak na "wszystkie suwaki na prawo" nie było dobrze, to ja już nawet tego nie pamiętam - przynajmniej połowa broni miała dobry, dający fun dźwięk - oprawa miała swój styl - całość miała fajny klimat, a lokacje nie były generyczną pustą planszą zrobioną z assetów z asset store, tylko sprawiały wrażenie zwiedzania jakiegoś innego, dziwnego świata - gameplay był wbrew pozorom całkiem dobrze pomyślany. Ludzie którzy zarzucają tej grze brak grywalności z powodu braku inteligencji przeciwników po prostu nie rozumieją tego gatunku gier - no i odrobina humoru. A, bym zapomniał: Brak fabuły czyli brak marnownia graczowi czasu czymś kompletnie niepotrzebnym i brak marnowania zasobów budżetu, brak postaci "z którymi gracz się ma zżyć/utoższamić", brak DEI, gówien zapożyczonych z anime, brak wymagania DLSS i FG, żeby jakoś chodziło, brak always online DRMu, brak konieczności zakładania konta, pobierania patchy, brak wciskanego niepotrzebnie do tego gatunku RT (ekhem.. Doom.. ekhem..) Nie było nawet ceny z dupy ala 350zł, bo korpo marnuje 60% budżetu i potem im się inaczej budżet nie domyka. No nie trzeba było włączać TAA, żeby gra nie straszyła pikselozą. Pełen support dla MSAA jak zgaduję, choć w latach w których ludzie już grali z MSAA ja tego nigdy nie włączałem, ceniąc sobie maksymalną wydajność. Stutter? Tylko przy ładowaniu nowej paczki danych raz na ruski rok, bez znaczenia. Gra chodziła jak masło na kompach które po uwzględnieniu inflacji kosztowałyby tyle co 12400f+Radeon 6600, a na kompach ze średnio-wyższej półki oferowała maksymalną płynność przy obrazie ostrym jak żyleta i kompletnie pozbawionym widocznej pikselozy. SS był grą wyśmiewaną przez wielu, niedocenianą przez chyba 2/3 graczy. A dla mnie jest i pozostanie jedną najważniejszych i najfajniejszych gierek FPS w historii. A tym którzy się nie zgadzają z tą opinią mam do powiedzienia tylko to:
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi