Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, a więc mam kilka pendrivów i niestety na każdym z nich mam skróty. 

Wkładam pena do usb - wrzucam do cmd attrib -h -r -s /s /d *.*  i działa, wyskakują wszystkie pliki "ukryte" działają, usuwam skróty, pliki .vbs itp syfy. Wkładam do czystego windowsa 11 pro - znowu to samo czyli skróty i ta sama regułka i znowu mam pliki. 

Przeskanowany komputer MalwareBytes, pendrive tak samo. 

Jednym słowem kaszana straszna, mam to wszędzie, a aktualnie wkładam do czystego windowsa 11 pro i ciągle to samo. Czyżby jakiś syf zainstalował się w firmare pendrivów? siedzi gdzieś głęboko? 

a i oczywiście format pendriwów nie pomaga, z jednym tak zrobiłem, wrzuciłem jakieś pliki, wyjąłem i włożyłem (do czystego windowsa) pena i od razu skróty były. 

Tracę pomysły, tym bardziej że mam np: kartę pamięci z tym samym problemem, a tam mam ważne zdjęcia i to samo jest. 

Opublikowano
3 minuty temu, Kartofel napisał(a):

Windows czysty czy jakiś wypatroszony z innych źródeł niż oficjalne iso?

Defender i inne dziwactwa włączone?

win oryginalny, w zasadzie to w każdym mam oryginała, tak oficjalne iso. Wszystko włączone, skanowałem, wyłączałem itd i ciągle to samo. Myślę że gdzieś to głęboko siedzi, bo ja tego nie widzę, mogę kolejnego formata zrobić i znowu będzie to samo, bo juz tak robiłem. Nie wiem, strach jakikolwiek pendrive wkładać.