Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym są spowodowane te błędy. sam moment crasha wygląda tak że komputer zacina się, dźwięk też (jeśli coś akurat leciało to jest takie buczenie, a potem po prostu pada (odcina go, czasem się wyświetli ekran śmierci, czasem jest za szybki). Robiłem teraz reset sterownika grafy za pomocą DDU i dalej wywala. to nie tylko ekrany śmierci, czasem wywali też stronę internetową/grę (np minecraft, a błąd mówi że to wina sterownika) komputer był kupiony używany. Sprawdzałem ram po kolei i wywalało dalej. sprawdziłem go w ram5 i wyszło bez błędów.

IMG_20260302_230213.jpg

IMG_20260302_211715.jpg

IMG_20260302_211652.jpg

IMG_20260221_131324.jpg

IMG_20260221_100930.jpg

Opublikowano

uzywaj windbg uruchomionego jako admin i tam zaznacz minidump ale chyba nawet nie musisz

tu masz rozpisany ten problem

w skrocie:

winny plan zasilania amd - tak na pierwszy rzut oka - ustaw go z powrotem na zbalansowany albo zmien go po prostu

Opublikowano

Nie widziałem jeszcze aby dany plan zasilania amd powodował takie problemy :E ten test pamięci w tm5 to w jaki sposób zrobiłeś? uruchomiłeś jako administrator i wybrałeś profi np któryś z anta777 czy po prostu go uruchomiłeś normalnie nic nie nie zmieniając i przeszedł 3 krótkie cykle? napisz też pełną konfigurację sprzętową ;) 

Opublikowano (edytowane)

Może procek ci się zdegradował po czasie i wywala się przy symbolicznych obciążeniach jak sobie wysoko zaboostuje, w tamtym roku opisywałem podobny problem właśnie z r5 3600x który po 3 latach pracy przestał być stabilny na auto, spróbuj na początek testowo ustawić ręcznie np 4.0ghz na napięciu 1.25 / 1.3v i zobacz czy coś się zmieni.

Edytowane przez Send1N