Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

sprzęt jest  świetnie wykonany, a Aquasuite ma ogromną ilość kombinacji

ma co  opowiadać, lepiej pokazać

integracja z HWINFO

image.png.60927beed7d6722998bbfec4a9295c20.png

main screen, tu widać jak bilansuje, co ciekawe (!) to dość nowy  kabel (1M) a raz jednym, raz drugim nieco  mniej prądu  idzie

bios mam od Matrixa, więc było prawie 670W na jakimś wyższym ustawieniu w Afterburner,  i było średnio prawie 10A, jedna żyła przekroczyła do 10,4A

image.thumb.png.541708ad89004093f6845291b3b1a5f0.png

displays

image.png.6c91654aafebb5a28038a53ff861a30f.pngimage.thumb.png.0f6460edfd66f8ea795d552e0ca99432.png

przykładowe własne czujniki

image.thumb.png.e4341aca3bb19cb687d2aca72775d099.png

image.png.65b19f6c2a041bc1d35f29681c7860da.png

ja mam blisko  i pionowo GPU i  klips do  środka, więc w teorii powinienem TypB

ale wychodziłby w stronę płyty, a tam nie ma miejsca

blok wodny dość cienki więc zaryzykowałem i jest z niecałym milimetrem miejsca, ale mieści się

PXL-20260417-161604800-MP-2.jpgPXL-20260417-161559471-MP.jpg

Edytowane przez bofff
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Hej 
Napisz coś więcej - jak się spisuje?
Jak dokładnie ustawiłeś zabezpieczenia. Czy faktycznie to urządzonko uratowało dupsko.

Czy nie boisz się zostawić komputerka z włączoną pracą? :))

Opublikowano (edytowane)

Tu masz na 600W na nowym Corsair 12V-2x6 

na HWinfo widzisz jakie parametry  możesz monitorować a virtualne możesz sobie stworzyć - ja ustawiłem najwyższy prąd w danym momencie na pojedynczej linii i najwyższy prąd z ostatnich 30minut

co  do  zabezpieczeń i  alarmów to właściwie ustawiasz diffrential limit, czyli  max-min z danego  momentu, które to  zabezpieczenie włącza się powyżej limitu  total current

a Alarmy są takie jak na rysunku, jak nie reagujesz włącza się kolejny level, dzwięki błyskanie, odłącza sense pins, kartę czy  wyłącza komputer

image.png.18f902710b1013a04f4c94c6dfb8f588.pngZrzutekranu2026-04-20222337.thumb.png.02883ba939955b3e0f71ace708954bd9.png

Edytowane przez bofff

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Licz na to, że karta kopnęła w kalendarz, już nie produkują tego modelu i dostaniesz 5090
    • @userKAMIL nie chcę cię martwić bo to może nie być to, ale najgorsze co może się zdarzyć jak gdzieś coś pada na płycie głównej, a człowiek myśli, że to podzespół. Wystarczy jakieś zwarcie na jakimś obwodzie na PCI albo nawet głębiej na szynie do kontrolera pamięci i tez może być. Rozumiem, że wyeliminowałeś wszystkie możliwe hipotezy związane z software (typu: wirusy, trojany) i na 100% obstawiasz hardware?.   Na moje GPU albo płyta główna.Teoretycznie nawet tak błahy powód jak zakłócenia na przewodzie DP lub HDMI co tam używasz mogą mieć wpływ. Nic mnie już nie zdziwi jak z powodu wyłączonego monitora mój komputer dawał piknięcia na błędy (z powodu monitora  ) Ja bym mocno zaczął katować GPU jakimś programem i tak puścił na 2 godziny. Jak przejdzie to może to wcale nie być kwestia karty.   Generalnie droga karta za którą pewno dałeś z 10-14k więc lepiej, żeby się udało naprawić.
    • Jak nie ma, jak gry hazardowe są. 
    • Na HDR dopiero widać pazur monitorów VA Miniled i OLED ale trzeba wiedzieć jak to dobrze ustawić aby był efekt wow. A co do reszty... twierdzisz, że miałeś 2 szt. RGB Tandem (W)OLED od Gigabyte i chcesz kupić przy okazji uważając za lepsze monitory na zwykłym IPS, których cena zaczyna się od 700zł... ponadto w sygnie masz jeden z wymienionych monitorów, które teraz rzekomo rozważasz w zakupie. Wybacz ale trochę mi się to wszystko kupy nie trzyma i brzmi jak sci-fi. Nawet jakbyś trafił bardzo kiepskie egzemplarze Tandemów, to raz, że banding robi się bardziej łagodny po paru czyszczeniach i po jakimś dłuższym czasie pracy, to gołym okiem jest dużo mniej widoczny jak sztucznie przekontrastowane zdjęcia, a tak naprawdę widać go raczej na sztucznych planszach jak w realnym zastosowaniu. Mi to pachnie kolejnym tematem z serii "kupiłem coś, dorobiłem swoją teorię i zakładam wątek na forum aby wszyscy poklepali mnie po plecach, że zrobiłem jedyny słuszny wybór"  Wybacz ale tak to wygląda. Jak tak Cię razi banding i boisz się wypalenia, to spróbuj VA Miniled, bo i tak będzie dużo lepszy od zwykłego VA/IPS.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...