Skocz do zawartości

CS2: cykliczny jitter 50 ms co 2-4 s - czy zmiana karty sieciowej Realtek na Intel?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z cyklicznym jitterem ok. 50ms w rownych odstepach, co 2 albo 4 sekundy w grze CS2, czytalem ze to moze byc wina zintegrowanej karty sieciowej realtek. Czy zmiana na karte intela moze pomoc? Albo co polecacie w jakis rozsadnych pieniadzach, o ile faktycznie jest to wina karty sieciowej. Dodam ze jak patrze na postaci graczy to lekko je przycina, rowno z wykresem od jittera.

Gram na kablu, plyta glowna msi b450 a-pro max, router Tp-link TD-W8950N, sterownik lan 10.79.50.1003 z 03.10.2025

cpu- ryzen 5700x3d, gpu- rtx 5070, 16GB ram ddr4, dysk ssd nvme ADATA Dysk XPG SX8200 PRO, windows 10

Tak to wyglada, polecam fullscreen w fullHD zeby odczytac jitter graph

Opublikowano (edytowane)

Edit: poczytalem ocb z tym tetheringiem, rozumiem ze kablem usb polaczyc smartphone z komputerem i udostepnic tak internet? Bo ja udostepnialem ale przez wifi, zaraz poprobuje czy mi to zadziala

Edit 2: no uzylem internetu ze smartphona przez kabel usb i jitter nie skacze az do 50 ale czesciej, jest na poziomie ok 15 ms, jak przekracza magiczne 20ms to niewiele. Niby gorzej ale jednak w peaku 2x mniej ms niz domowy. 

Tu ss, ogolnie po stronie downloadu rzadko przekracza 5ms i jest caly czas na zielono a upload  czeste 15ms+- wiec faktycznie cos jest na rzeczy z internetem domowym, tylko nadal nie wiadomo czy to karta sieciowa czy dostawca. Bo na tym z telefonu nie ma takich rytmicznych skokow

jitter.png

Edytowane przez tyngasto92
Opublikowano

Testowo możesz podmienić router (zawsze możesz zrobić darmowy zwrot jeżeli będzie tak samo :E) kolega miał podobną sytuację u niego zmiana routera pomogła poprzedni miał prawie 20 letni, patrząc na model twojego młodzieniaszkiem też już nie jest ;) 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ostatnimi czasy skończyłem 3 i 4 sezon The Boys, jestem również na bieżąco z sezonem 5. Miałem go oglądać jak będzie komplet no ale miałem obawy, że gdzieś tam trafi mnie jakiś spoiler. Oglądam również najnowszy sezon Invincible świetnie się przy tym bawiąc. W tzw. międzyczasie zabrałem się za Zwariowany świat Malcolma. Jestem na to co prawda odrobinę za stary niemniej lekkie 20-minutowe odcinki wchodzą elegancko.
    • A masz włączony ten perk? Ja nie mam i może dlatego u mnie to nie działa. Gram na padzie, jak zresztą w 99% gier.
    • Przed chwilą sprawdziłem i autentycznie możesz hakować robiąc dash w dowolnym kierunku i lecąc w powietrzu. Chyba nawet spowalnia czas, ale może to był unik ataku z umiejetności.   Grasz na klawiaturze? Na padzie nie miałem problemów. Duży plus dla Capcom za dodanie obsługi żyroskopu w menu. Oh, może byłeś poza zasięgiem hakowania?
    • Bombki atomowe dadzą radę. Jak też klasyczne zbombardowanie irańskiego uranu.   To wiadomo już od dawna gdy Arabowie strzelali do irańskich dronów płacąc za zestrzelenie 1000-10000 razy więcej niż warty dron. Nawet biedak pokona bogatego. Nie tędy droga.   Irańczycy jednak ruszyli na "negocjacje", chcą kapitulacji USA i reparacji, zaś USA chcą kapitulacji Iranu, to będzie zabawne - bodajże do środy. W cieśninie oba kraje ostro atakują statki, niezłe zawieszenie broni. No więc w nocy ze środy na czwartek TACO powinien rozwalić wszystkie elektrownie i mosty (i pewnie uran), chyba że znowu będzie TACO. Punkty 1 2 i 3 to Uran więc bez tego wojny nie skończy, Żydzi mu nie pozwolą. Do eskalacji włączają się Huti gotowi do blokady półwyspu z drugiej strony.
    • @Elder kurde dalej nic nie wiadomo kiedy można się spodziewać Apex Super Nova czy masz jakieś przecieki?  Strasznie jestem napalony ale nikt nawet nigdzie nie pisnął kiedy możemy się tego spodziewać
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...