Hetman506 0 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca Cześć. Zakładam światłowód (1Gb/s) i mam w domu router Archer VR400 v3 lub mogę wziąć od dostawcy Mercursysa AC12G. Możecie mi powiedzieć który będzie lepszy? Nie chodzi o wydawanie pieniędzy, tylko zastanawiam się czy brać kolejny router jeśli mój jest podobny/lepszy. Z góry dzięki za pomoc
Pan Mateoo 780 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca Patrzac na porownanie to zalezy. Jesli do routera podlaczasz 3 komputery po kablu to Mercusys. Jesli korzystasz z WIFI na twoich urzadzeniach lub masz osobno switcha to lepsza opcja miec swoj wlasny sprzet
Hetman506 0 Opublikowano 30 Czerwca Autor Opublikowano 30 Czerwca No właśnie specjalnie zaznaczyłem że mam wersję routera V3, która powinna mieć wszystkie porty ethernetowe 1Gb/s. Bardziej w sumie mnie ciekawi czy ma jakieś znaczenie że ten Archer ma dwa rdzenie 400 MHz a Mercurysys jeden 580 MHz, czy może się to jakoś przekładać na działanie, czy nie ma większego znaczenia.
CLOWN 7 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Tak stare routery do światłowodu w 2026 roku to szkoda prądu na nie. Ile masz kasy na router?
Rekomendowane odpowiedzi