Guli 57 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Witam. Fera 5 dual Zamontowałem chyba jakiś wiatrak źle, bo przed nałożeniem pasty, była mniejsza temperatura teraz 96stopni, wcześniej 86 (pasta grizzly) czy ta instrukcja jest dobra ? Zamontowałem CHYBA? tak jak strzałki pokazują na niebieskim screenie chłodzenie dociśnięte na maxa, już nie szło bardziej dokręcić. na 4 screenie strzałki są w dobrą stronę, ale napis jest odwrotnie niż na filmiku, no ale strzałki ważniejsze niż napis? = > Edytowane 28 Sierpnia przez Guli
Pan Mateoo 813 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia te masz dobrze, a ten wypychajacy z tylu obudowy? wgl mozesz nakreslic w paincie - prostokat i naznaczyc na niebiesko i czerwono wentylatory i kierunek przeplywu powietrza. czy paste nalozyles sycie? bo moze za malo jej dales 1
Guli 57 Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) No właśnie nie lubię tej techniki "ziarna" więc dałem jak zawsze od xx lat czyli po całości praktycznie i rozsmarowanie czymś płaskim (małe przeswity gdzieś były) moze dlatego? p.s ten biały tak był, dobrze jest? a i dodam, że w pokoju tylko 24, a aobudowa otwarta - żeby chłodniej było i nawet grafike dałem na 90% prędkości, żeby mniej ciepła wytwarzała zrobiłem "test kartki" i masz na screenie prawy wiatrak wciąga kartkę do środka a ten po lewo wypycha ją na zewnątrz, czyli chyba ok? Edytowane 28 Sierpnia przez Guli
Guli 57 Opublikowano 28 Sierpnia Autor Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) 49 minut temu, Dirian napisał(a): Jest dobrze jesli chodzi o przepływ Dodam, że wcześniej miałem pastę od FERY z zestawu, a teraz nałożyłem Grizzly, No, ale przecież niemożliwe, żeby z aż tak skoczyło przez "jakość pasty" gdzie w teorii grizlly powinna być ciut lepsza hm moze rzeczywiście przez te małe prześwity co zostawiłem na cpu jest taka temperatura? :O zaraz to zdemontuje od nowa i nałożę cienką warstwę po całości cpu Edytowane 28 Sierpnia przez Guli
RaViV 220 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Może głupie pytanie, ale czy folię montażową zdjąłeś z coolera? Tam chyba jest przezroczysta folia ochronna. Dodatkowo kołki montażowe dałeś odpowiednie, od zależności jaki socket posiadasz? 1
Rekomendowane odpowiedzi