Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jest może ktoś na forum kto korzysta z tego ISP FIBER MEDIA? Chciał bym poznać opinie pod względem jakości, awarii ewentualny i jakości obsługi? Nie jest to tylko lokalny operator z Lublina.

Planuje do nich przejść od stycznia bo w styczniu 2027 kończy mi się umowa w INEA. Jak Niemcy dostaną zgodę na kupno INEA i Fiberhost to nie chce płacić Niemcom :P 

Światłowód w Plusie można używać z ONT i własny router oraz na własnym routerze ustawić  Polsatowe IPTV bo mam Polat abonament o dekodery  mini 4K X3?

Edytowane przez CLOWN
  • CLOWN zmienił(a) tytuł na Zmiana ISP światłowód - pytania
Opublikowano
3 minuty temu, Pan Mateoo napisał(a):

chyba jestes jednym z niewielu na forum, ktory bawi sie w konfiguracje i takiego typu ustawienia

No cóż na tym forum rozmowy o iT zeszły na psy dzikie niestety. :P 

• Upvote 1
Opublikowano
Cytat

Biuro prasowe Plusa wyjaśnia, że operator wiąże jakość świadczonych usług z wykorzystywanym sprzętem, dlatego nie ma możliwości podłączenia własnego routera kupionego w sklepie.

Nie ma możliwości, aby klient sam sobie podłączał swój własny router kupiony przez siebie w sklepie itp. Trudno nawet to sobie wyobrazić, gdyż mogłoby np. dochodzić do przypadków, że klient korzystałby z oferty z opcją prędkości do 1 Gb/s, a podłączył prywatny router, którego parametry pozwalałby na obsługę max 600 Mb/s, albo mając sieć światłowodową (PON), chciał podłączyć router obsługujący miedz (CU)… Przykłady te mogą się wydawać nieprawdopodobne, ale nie jest wykluczone, że później mielibyśmy zgłoszenia reklamacyjne dotyczące jakości usług.

Takie było stanowisko oficjalne na 2024

Opublikowano
1 minutę temu, Zhao napisał(a):

Przepisy swoje,a życie swoje jak widać ;) 

Chcesz to się bij z Plusem  

Nie będę bił Plusa. Są operatorzy co dają dostęp do korzystania z własnego routera. Jak T-Mobikle Polska przejmie INEA co jest kwestią decyzji UOKiK to uciekam bo nie mam zamiaru korzystać z routera T-Mobile, który jest gorszy od najtańszego w sklepie.

Wybieram się do tego Fiber Media. Obecne promocje mają do końca roku i tylko dla portu WAN ustawia się VLAN 50 i jazda. IP statyczne publiczne 14,90 jak mi będzie potrzebne kupię kiedyś. Napisali mi, że kwestia przekonfigurować IA mojego ONT przez FiberHost tylko/ Robi się zdalnie i możliwe, że w związku z tym, że nie muszą przyjeżdżać do mnie to będzie bez Aktywacji :) Niech się Plus uczy :P 

Mysle, że jakby się konkretną liczba chętnych znalazła i doniosła na Plus, że łamie przepisy UE to mogło by się coś zmienić.

Najciekawsze jest to, że w punktach sprzedaży mówią, że Plus daje kod QR, który umożliwia korzystanie z własnego routera, ale szczegółów nie znają bo oni tylko sprzedają :P