Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z laptopem ASUS D515DA-EJ664T. Od jakiegoś czasu i to też nie zawsze po podłączeniu ładowarki, na ekranie pojawia się przemiennie napis TRYB ZASILANIA BATERYJNEGO / PODŁĄCZONO DO ZASILANIA. Co może być tego przyczyną? Podkreślam, że nie jest to zawsze. Zasilacz oryginalny ASUSA. Załączam filmik.

Bardzo proszę o pomoc !!!!!!

Opublikowano

Już to sprawdzałem i dalej raz działa raz nie. Ale wczoraj podłączyłem zasilacz po USB i również nie działa. Zasilacz mam dostosowany do ładowania lapkow 

Opublikowano
7 minut temu, Artur78 napisał(a):

Już to sprawdzałem i dalej raz działa raz nie. Ale wczoraj podłączyłem zasilacz po USB i również nie działa. Zasilacz mam dostosowany do ładowania lapkow 

1. Jaki „zasilacz po USB”?
  2. Do jakiego gniazda go podłączyłeś?
Opublikowano

Zasilacz oryginalny jest z okrągłą końcówką. I efekt o którym pisze pojawia się właśnie na oryginalnym zasilaczu z okrągłą końcówką. Po podłączeniu innego zasilacza pod USB wcale nie laduje

Opublikowano
7 minut temu, Artur78 napisał(a):

Zasilacz oryginalny jest z okrągłą końcówką. I efekt o którym pisze pojawia się właśnie na oryginalnym zasilaczu z okrągłą końcówką. Po podłączeniu innego zasilacza pod USB wcale nie laduje

Ten inny zasilacz wpinasz do portu USB-C? To może sprawdź najpierw serdeńko w instrukcji obsługi, czy port USB-C może służyć do ładowania baterii laptopa… 

Opublikowano
5 minut temu, PrzemekRyk napisał(a):

W przypadku tego laptopa jest to akurat najmniej istotne…

Dlaczego? 

Na telefonie miałem kiedyś przypadek że podłączony :kupa: kablem na przemian pokazywał ładowanie/szybkie ładowanie i ogólnie wuja ładował :) 

Choć Autor już napisał że kabelki oryginalne.

Opublikowano
4 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Dlaczego? 

Na telefonie miałem kiedyś przypadek że podłączony :kupa: kablem na przemian pokazywał ładowanie/szybkie ładowanie i ogólnie wuja ładował :) 

Dlaczego? W takim razie Tobie też zaproponuję sprawdzenie w instrukcji obsługi, czy poprzez USB-C można ładować baterię w tym modelu laptopa.

Opublikowano
3 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Wiem, ale nie powiem... lecisz do jedynego słusznego miejsca z takim podejściem do ludzi. Żegnam 

Wszystko jest praktycznie na talerzu. Wystarczy tylko sprawdzić, żeby mieć pewność. No ale po co skorzystać z instrukcji czy choćby zapytać jakiegoś ejaj prawda? 

• Like 1