Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Poco = 1750zł z Amazon.de natomiast Edge wersja z baterią o poj. 7000 = 1710zł z MM pl. Baterie w obu są o dużych pojemnościach. Oba mają po 12/256. Aktualizacje Motki są do  11'2031r.

Który lepszy ogólnie?  Do gier nie będzie używany.

Edytowane przez Coffee Banan
Opublikowano

Nie chce mi się sprawdzać specka dokładnie tej motki ale X8pro ale jak ci zależy na szybkości działania to poco. Tu jest chyba D9500 jak miałem X7pro to już D8400U był szybki. Mam porównanie do F8 Ultra i jedyne w czym Snapdragon przewyższa Mediateka to modem. Jak sobie odpalisz router i puścisz 5G na kompie to na snapie no problem możesz zapiąć całe dostępne pasmo i lecisz np 150GB ze steama bez lipa a tak naprawdę możesz lecieć aż się prąd skończy. Znowu na mediateku modem ma problem z utrzymaniem sieci z kompami i zaczyna czkać i trzeba uruchamiać o ile dobrze pamiętam coś co się nazywało małe paczki danych i wtedy da się całkiem sensownie używać. 
Wspominam o tym bo to mi jedyne przeszkadło w X7pro choć nie wykluczam, że D9500 może sobie lepiej radzić a nikt się o tym nie zająknął i się zdziwiłem jak net chodził tragicznie. Dopiero ogarnąłem o co kaman jak surfsharka konfigurowałem, bo myślałem, że orange wali w wuja. 
Tak ogólnie to reszta to się do nakładki sprowadza. Lubisz hyperos to poco X8 to jest rakieta jak wolisz czystsze doświadczenie to motka będzie w pytę. Update systemu chyba podobnie z 3 duże updaty i z 6 lat poprawek. Jak dużo siedzisz w necie apki, przeglądarka, YT bo snap 7 może się skasztanić to ma zaledwie 4 rdzenie A720 i to nie za wysoko taktowane. Poco już w zeszłorocznym  X7pro dawało 8 A725 i to znacznie wyżej taktowanych. Powiem tylko, że mój SD-E-G5 na 16GB na bravie z adblockiem potrafi się niekiedy zastanawiać...