Dwa sprzętowe firewalle?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kyle · Opublikowano
1) Nie "Dcpi", tylki DCI-P3 i jest to gamut wielkości bardzo zbliżonej do AdobeRGB, ale lekko przesunięty w przestrzeni chromatycznej "widzianej" przez człowieka (DCI-P3 pokazuje miejscami coś, czego nie pokazuje AdobeRGB i vice-versa). 2) Zgodnie z tym co napisałem wyżej, AdobeRGB ma pewne "słabości" (np. w żółciach) wzgl. DSI-P3. W sumie obie te przestrzenie nie są takie rewelacyjne, choć obie lepsze niż szrotRGB (sRGB). Lepsze REC.2020, bo pokrywa AdobeRGB i DCI-P3 razem wzięte. ps. nie ma czegoś takiego jak "Adobe sRGB" - jest albo AdobeRGB, albo sRGB 3) Ogarnij zarządzanie kolorem w systemie (podpięty profil ekranu do systemu i włączony CMS) - wówczas gry będą miały wiernie oddane kolory (na tyle wiernie, na ile precyzyjnie wygenerowany został profil ekranu i skalibrowany został monitor, do choćby D65 i gamma 2.2). -
Przez JeRRyF3D · Opublikowano
Nie. Możesz mi zrobić grab screena z plenerów gry o tron lub vikingów. Po prostu. Z ich masteringiem. No i tu dyskusja się kończy, a powinna zaczynać. Mnie kręci max realizm i chcę, żeby mnie się podobało. Patrzę w obrazki (jak te wyżej wieśka tyłem) bliskie monochromatowi i moje oko i mózg samo się oszukują i stwierdzają = wow! film! Przerobieś foto niżej pod siebie... i moje oko już tego nie sczytuje, jako film. Kwestia preferencji i potrzeb. Gdyby istniało coś takiego, jak idealne ustawienie, to nie byłoby przycisków na pilotach TV i suwaków w menu. -
Przez pavlo950 · Opublikowano
To zależy. Problemy z Radeonami zdarzały się głównie na Windowsach, za to z NVidią są odwieczne problemy na Linuksie. AMD nigdy nie "postarzało" na siłę swoich kart w sterownikach, za to u NVidii to podobno często przypadek. -
Przez tgolik · Opublikowano
Gdzie Ci brakuje synchronizacji ust? W Cyberpunku masz Jali do każdej wersji językowej. A w W3 po polsku zawsze było dobrze.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi