Komputer się nie włącza
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez pawelsake · Opublikowano
Czuję się oszukany X-kom dał na Black tylko jednego 9070xt a 29 szt. rtx -
Przez PaVLo · Opublikowano
Kolego mamy 2025 rok, gdzie nawet smartfony mają wyższą rozdzielczość, a Ty cieszysz się z 1080p -
Przez zlotnik · Opublikowano
Ram kupiłem w lutym w wcześniejszych grach nie było problemu dopiero z bf6 cyrki Stery najnowsze ddu robiłem karta zero uv. Memtest5 nie pokazuje błędu. Ale pamiętam z czasów Oc Ddr4 memtest5 bez błędów a bfv się zawieszał. Składam komputery ponad 20lat i takich cyrków z PC jeszcze nie miałem gra się wiesza a dokładnie nie wiadomo od czego. Te venomy mają tragiczne opinie duzo wpisów właśnie że Expo nie działa na nich. Kupiłem pamięci bez czytania opini ponieważ wcześniej miałem patrioty 4400cl19 i chodziły jak złoto a tutaj wypuścili takie dziadostwo Żeby było śmiesznie gra się tylko wywala w trybie gry podbój i najczęściej na nowej mapie to już jest w ogóle szaleństwo. Przez to wydaje mi się że GPU odpada że jest coś z nim nietak -
Przez Thant · Opublikowano
Cześć, Myślę nad upgrade mojego PC, chciałbym podzielić to na 2 etapy: teraz kupić CPU i MOBO, a GPU oraz PSU wymienić po premierze RTX 50 Super lub jeszcze później. Mój obecny zestaw z końca 2020r. : CPU: AMD Ryzen 5 3600 MOBO: MSI B450-A PRO MAX GPU: Gigabyte GAMING OC GeForce RTX 3060 Ti 8 GB RAM: Corsair Vengeance DDR4 LPX 8 GB x4 PSU: Seasonic Focus GX 650W 80 Plus Gold Dyski: 2x Crucial MX500 500 Gb + Lexar NM620 1 TB M.2 + Seagate BarraCuda 1 TB 3.5" 7200 Chłodzenie: SilentiumPC Fera 3 120mm Obudowa: SilentiumPC Regnum RG6V TG ATX Do tej pory kupiłem: RAM: Patriot DDR5 Viper Venom 32GB/6000 (2x16GB) CL30 CPU: AMD Ryzen 5 9600X Mój największy problem to wybór MOBO, chciałbym żeby przyszły zestaw wystarczył na minimum kolejne 5-6 lat. Planowany budżet na płytę to około 600-700pln. Jakiego producenta i jaki konkretnie model (najlepiej ATX) polecacie? Moją drugą niewiadomą jest czy zmiana procesora, płyty i ramu nie zwiększy zapotrzebowania na moc i czy obecny zasilacz wystarczy?
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi