Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest lepsza, ma gorszy BIOS z brakującymi opcjami ustawiania napięć na sztywno (trzeba się babrać w AMD CBS/Overclocking) i nie ma też LLC, przez co napięcia dość mocno przysiadają pod obciążeniem (przy ustawionych 1,35 V na R5 3600X miałem 1,31 V). Większy sens ma AORUS PRO, bo jest niewiele droższa, a dostajemy siecówkę Intela i audio na ALC1220, a to fajny bonus co dla niektórych przynajmniej.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Mar_s napisał:

Do tego proca płyta za 600 to overkill, zawsze uważałem że płyta powinna być zauważalnie tańsza od procka którego na niej osadzamy.

A zakładasz ze to ostatni AMD w jego życiu ? Kup x570 warto a na przyszłość dysk PCEX4.0 

Opublikowano
3 godziny temu, Dziarson napisał:

A zakładasz ze to ostatni AMD w jego życiu ? Kup x570 warto a na przyszłość dysk PCEX4.0 

A zakładasz, że potrzebuje dysku na PCIe 4.0? Kup B450 lub czekaj na B550

Opublikowano (edytowane)
Dnia 14.05.2020 o 19:59, EcKo!? napisał:

A zakładasz, że potrzebuje dysku na PCIe 4.0? Kup B450 lub czekaj na B550

Mam wrażenie ze wszyscy maja ten sam problem,  firma wypuszcza nowe chipsety kazdy płacze ze drogire itd i kupuja starsze tansze płyty , potem wchodzi procesor i kazdy sie modli żeby u niego działało zamiast kupic odrazu płyte aktualna .

Edytowane przez Dziarson
Opublikowano
Dnia 17.05.2020 o 05:54, Dziarson napisał:

Mam wrażenie ze wszyscy maja ten sam problem,  firma wypuszcza nowe chipsety kazdy płacze ze drogire itd i kupuja starsze tansze płyty , potem wchodzi procesor i kazdy sie modli żeby u niego działało zamiast kupic odrazu płyte aktualna .

tyle to każdy wie, że lepiej kupić raz a dobrze. Ale skąd wiesz, że autor posta potrzebuje PCIE 4.0?