Win Xp na pendrivie? Czy na starym HDD podłączonym do płyty?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Digger · Opublikowano
Wykonałem skomplikowane obliczenia i 5090 będzie za 8999-9499 PLN. -
Przez Yahoo86 · Opublikowano
@LeBomB Ok , wróciłem i doczytałem , już wiem co miałeś na myśli - mój błąd. Wracając do osób chorych na SM których jest ok. 60k w Polsce , po 2 lub 3 rzucie często kończą na wózku jako niezdolne do samodzielnej egzystencji wymagający całodobowej opieki i najważniejsze są właśnie systematyczne rehabilitacje , ćwiczenia i masaże. Wymienione wyżej na NFZ są ograniczone i momentami czas oczekiwania jest skandalicznie długi , to samo tyczy się turnusów od PFRONu (od dawna nie korzystamy , ostatni raz jako opiekun byłem z 15 lat temu , brat był za mnie z 10 lat temu i bardzo ogólnie określił jako syf i strata czasu - wcale się nie dziwię , personel który wygląda jak by był tu za karę jak i same zajęcia które zazwyczaj są słabe i nie dopasowane do potrzeb chorych). Prywatny ośrodek rehabilitacyjny mam 10 minut od bloku na piechotę , jakość i wybór usług to pierwsza klasa , profesjonalny i uprzejmy personel , terminy i zajęcia/ćwiczenia pod klienta to marzenie - za jakość się płaci , mama korzysta od wielu lat i sobie chwali , sam za nic w świecie nie wrócił bym do "usług" NFZetu. Z wizytami u specjalistów również prywatnie. Ogólnie jest lepiej niż było to przed laty , w przypadku opiekunów również , jakoś roku temu zmieniono w ustawie że mogą pracować i pobierać świadczenie z tytułu opieki nad osobą niepełnosprawną. Tyle z mojej strony , wyżaliłem się i już mi lepiej . -
Przez ODIN85 · Opublikowano
No do 5090 i 80 to dolicz po 1000zł minimum.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi