Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, tomcug napisał:

Rzuć screenem z Afterburnera, w czym jest problem, bo ja mam GTX 580 i GTX 590 i normalnie obie kręcę tym programem :czapeczka:

Nie mogę zmieniać, ani zakresu napięcia, ani napięcia, ani power limit. Jakby w ogóle najnowsza wersja nie obsługiwała tych kart. Na starszych wersjach Riva Tuner też się nie dało, ale to już może być problem z samym programem.

3 godziny temu, EcKo!? napisał:

Może po prostu sterowników nie zainstalowałeś i przez to nie możesz kręcić

Sterowniki mam najnowsze. To wygląda tak jakby najnowsza wersja MSI AB nie wspierała kręcenia GTX 5XX.

Opublikowano
21 godzin temu, EcKo!? napisał:

Zainstaluj starszą wersję oprogramowania, może tutaj leży problem. Inne karty da radę podkręcić?

Tja, da radę. Na GTX 1660 normalnie działało. Będę musiał poszukać starszych wersji, chociaż próbowałem Riva Tunerem (starym) i jakoś nie szło.

Opublikowano
42 minuty temu, EcKo!? napisał:

Ale Riva Tuner tto apka do wyświetlania aktulanych parametrów komputera, temperatur itp

Kiedyś Riva Tuner służył też do przeprowadzania OC kart graficznych, zanim został włączony do MSI AB.

Opublikowano
1 godzinę temu, tomcug napisał:

Nie dla niego :E

Ja akurat też nie pamiętam czasów, kiedy jeszcze Riva była programem do OC GPU. Po prostu u mnie zalega pełno starych GPU, przez co chcę zgłębić temat OC tych kart 🤷

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• To taka odpowiedź jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości jak głęboko w pewnej części ciała korporacji siedzi konfa:   https://wiadomosci.wp.pl/nawrocki-podpisal-ustawe-ws-paliw-ostry-komentarz-mentzena-7335445920115008a?pvclid=01M3WQRFTQ9RAC5HN4MVAA0Q2S   Panie Mentzen kapitalizm nie istnieje! To władza korpo, które działają jak małe państwa totalitarne w stylu ZSRR.
    • To ja może usystematyzuję, są dwie wersje tego dodatku DLSS 5 od RenoDX. Jedna to ta od ShortFuse, ta, którą JeRRyF3D wkleił pierwszą. Tak wygląda, u mnie w trochę starszej wersji:    Druga to wersja Generic, ta wersja, którą JeRRyF3D wkleił to wersja 4.x. Najnowsza to wersja 5.x i przeszła sporo zmian. Na lepsze, ale już nie jest taka "prosta". Z plusów można tam lekko tuningować wygląd NR. Nie wiem co oni tam poprawiają, ale te nowsze wersje dają bardziej "stabilny" wizualnie obraz. Wygląda teraz tak:   Obie wersje mają właściwie te same nazwy "renodx-dlss.addon64" albo "renodx-dlss5.addon64". Wystarczy tylko podmieniać te pliki. Oczywiście to nie Wiedźminowe screeny, za co serdecznie kolegów przepraszam.
    • [ITHardware.pl - po polsku] - Karty Graficzne - UNDERVOLTING NVIDIA GEFORCE                                                                      UNDERVOLTING AMD RADEON UNDERVOLTING INTEL ARC FLASHING/CROSSFLASHING AMD RADEON PUMP-OUT PCI-E 5.0 x16 B650 - Ram - DDR5 SYNCHRONICZNOŚĆ/ASYNCHRONICZNOŚĆ - Procesory - CHŁODZENIA CPU UNDERVOLTING ZEN4/ZEN5 - Monitory - MINILED VS OLED PROBLEMY Z MATRYCĄ RESZTA TEMATÓW: LINK   [TechPowerUp.com - po angielsku] - Karty Graficzne - UNDERVOLTING NVIDIA GEFORCE 12V-2x6 INDUSTRIAL MOD FLASHING/CROSSFLASHING RADEON PUMP-OUT GOLDEN SAMPLE RX   [Reddit.com - po angielsku]   LINK DO POSTÓW  
    • Wogle jaki paradoks. Z jednej strony dobrze mieć topkę, ale z drugiej ona jest najbardziej narażona na awarie…  
    • Podobnie miałem ze sklepem Cyberport w 2014 roku, zwrócili mi 40% kwoty z faktury.     Obecnie, to lepiej sprzedać kartę, póki jest sprawna.   
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...