Skocz do zawartości

Składanie kompa

Gość Niezalogowany

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Niezalogowany
Opublikowano

Witam składam komputer od podstaw mam na ten cel odłożone 4tys zł. Potrzebuję płytę główną, procesor chłodzenie i ram. Kartę graficzną będę przepinał z obecnego RTX 2070 oraz dyski twarde również z obecnego sprzętu. Jeśli chodzi o procesor to odpowiadał by mi intel. Proszę o pomoc w dobraniu kompatybilnego sprzętu bo średnio się na tym znam :(

Gość Niezalogowany
Opublikowano

NVIDIA GeForce RTX 2070

Samsung SSD 860 EVO 500GB

WDC WD10EFRX-68FYTN0

WDC WD5000AAKX00ERMA0

Gość Niezalogowany
Opublikowano

Ogólnie zastaniawiam się nad czymś takim co o tym sądzicie?

HyperX Fury Black 32GB [2x16GB 2400MHz DDR4 CL15 XMP 1.2V DIMM]

SilentiumPC Navis RGB 360

Intel Core i9-9900KF

ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING

Opublikowano

Jeszcze zasilka i obudowa. Chyba ze chcesz nowe :D Mozesz jeszcze napisac o przeznaczeniu komputera (jesli programy, to jakie i czy to zawodowo czy pasjami) i stosunku do krecenia procka. Raczej czy zdarzalo Ci sie procki krecic i znasz sie na tym lub chcesz poznac, bo nie ma sensu przeznaczac budzetu na doplate do mocarnego coolera, jesli krecone nie bedzie lub ,,moze kiedys" ;)

2 minuty temu, Gość Niezalogowany napisał:

Ogólnie zastaniawiam się nad czymś takim co o tym sądzicie?

HyperX Fury Black 32GB [2x16GB 2400MHz DDR4 CL15 XMP 1.2V DIMM]

SilentiumPC Navis RGB 360

Intel Core i9-9900KF

ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING

Kwestia ceny, bo innej motywacji do ladowania sie w poprzednia generacje nie widze.

Gość Niezalogowany
Opublikowano

Nigdy nie bawiłem się w kręcenie procka i raczej nie zamierzam póki co. Odnośnie przeznaczenia. Ma to być komputer do strimów oraz nagrywek z najnowszych tytułów oraz do animacji w 2d może w przyszłości zajmę się również 3d kto wie. Dla tego proszę o pomoc w doborze sprzętu. Nie bawiłem się nigdy w chłodzenie cieczą oraz słabo znam się na procesorach z tąd moja prośba o opinię. Skoro nie ten procek to jaki byś polecił? Dodam że wszystko będzie kupowane w Komputroniku także dostępność w tym sklepie będzie miała największe znaczenie dla mnie.

Czy może być to co wypisałem czy zmienił byś w takim razie ten procek na coś innego jeśli tak to na co konkretnie?

Gość Niezalogowany
Opublikowano

Są to przedmioty z poza zakresu ceny jeśli będzie konieczność będą dokupione pod zestaw jednak ciężko sprawdzić mi w tej chwili dokładnie co tam mam obecnie. 

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...