Skocz do zawartości

Foto z konwentów / eventów

ivanov

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ja to w ogóle zaczynałem na forum pcformatu, które notabene jeszcze jakiś czas temu wisiało w necie. Teraz już widzę, że je też już zdjęli
    • @Fatality pozwać to oczywiście można każdego za wszystko jeśli chodzi o sprawy cywilne. Nawet sąsiada, że pies za głośno szczeka   Ja pisałem jak do tego podchodzą sądy. Lub podchodziły jak sprawdzałem ze 2 lata temu.
    • Witam, mam chyba problem z cpu. Złożyłem zestaw na AMD jak niżej, jest to mój pierwszy zestaw na AMD więc nie wiem co i jak się w nim ustawia (pod Intelem używałem programu ThrottleStop). Chodzi o to że w benchmarkach (zwłaszcza w CPU-Z ale czasami i w Cinebench23 multi) temperatura CPU momentami dochodzi do 95*C co jak rozumiem zagraża zniszczeniem CPU? Czy zdarza się że ktoś przepali CPU w ten sposób?  Co mogę zrobić? Coś ustawić w BIOS / zmienić lub jeszcze raz zainstalować chłodzenie CPU / pastę? Jeśli mam coś zmienić w ustawieniach hardware to najlepiej jakbym mógł to zrobić najpierw na próbę pod Windows jakimś programem, a dopiero potem wpisać w BIOS na stałe. Aż się boję przejść do cięższych zadań jak kompilacja projektu Unreal (obciążało Intela 14900K na maksa) czy Visual Studio.  Przy montowaniu był problem z dokręceniem głowicy chłodzenia do CPU (trochę przesuwałem głowicę po napastowanym CPU aż udało się trafić/wkręcić śruby mocujące). Ale sądzę że pasty dałem aż nadto więc powinna się rozprowadzić.    Procesor wybrałem do pracy nie do gier, ponieważ taki mam profil użytkowania kompa. Komp jest na razie otwarty tzn. bez przedniej i bocznej szyby. Temperaturę CPU odczytuję z wyświetlacza "diodowego" na mobo - porównałem z odczytem w programie producenta do mobo i jest to ta sama temperatura.   Dotąd w tym kompie był Intel 14900K, wymieniłem na AMD z różnych względów ale nie spodziewałem się że CPU od AMD też się tak grzeje.    CPU: Ryzen 9950X COOLER CPU: Arctic Liquid Freezer III 420 ARGB Black  MOBO: Asrock X870E Nova Wifi RAM: Kingston Fury Beast Black EXPO 64GB [2x32GB 6400MHz DDR5 CL32 DIMM] (ustawiłem przez profil EXPO na 6000). GPU: RTX 4080 MSI CASE:Lian Li O11D EVO RGB + wentylatory 6x14cm +1x12cm, skręcone wszystkie prawie na minimum PSU: Zasilacz Corsair HX1000I 1000W PLATINUM ATX 3.0 KONTROLER RGB (+PILOT): Gelid AMBER 8 PRO ARGB Obudowa na razie jest otwarta (podziwiam LEDY)
    • Z tego co pamiętam, przepisy mówią że zwykły mail od osoby zgłaszającej jest prawnie wiążący. W sensie jak czujesz się poszkodowany to wysyłasz maila na [email protected] i dziękuję
    • Droga? ceny w sklepach to delulu pro max
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...