Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W sumie to czas najwyższy. Intel od wielu lat był na topie, więc taka zmiana jest mile widziana. Najlepiej jakby i tu i tu były podobne osiągi, albo w ogóle jeszcze kolejna firma doszła. Może byłoby taniej wtedy. Wiem, myślę o jakimś utopijnym świecie, ale to nie jest fajne, że obecnie procesor ze średniej półki kosztuje 1,5 tys.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano

Ehh... czasy kiedy to za 2 tys. można było złożyć przyzwoitą skrzynkę, która ogólnie do wszystkiego wystarczała minęły bezpowrotnie. Tak dawniej wychodziło mniej więcej za zestaw pokroju C2D + 9600GT, a i takie podzespoły ze średniej półki nie odstawały jakoś bardzo mocno od tych z wyższej. Baaa... nawet 5 lat temu topowy i7-6700K kosztował... 1,5 tys. Wiem, że się wszystko zmienia, inflacja itp. pierdololo, ale nie zmienia to faktu, że ceny rosną szybciej od zarobków, a i mam wrażenie, że pogłębia się ta różnica pomiędzy tańszym, a droższym sprzętem. Podobnie są chore ceny fonów zresztą.

Dobra, nie będę już zrzędził, wygadałem się.

P.S. O władzy to mi nawet nie wspominaj, bo krew człowieka zalewa tylko.

Opublikowano
4 godziny temu, Dziarson napisał:

@Pawelek6  zarobki są normalne w innych krajach tak jak u mnie dnioweczka 500zl w lesie żona przyniosła z fabryki wypłatę 7000 zł 

eee, a co byś powiedział na 300 zyla per 2h %-)

PS. pozdrowaski dla laski z siekiero ! xD