Skocz do zawartości

Sprzedaż komputera, a brak dokumentów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar sprzedać komputer, jednak nie mam do niego żadnych dokumentów - został kupiony od znajomego informatyka, a nie w sklepie i chciałbym się dowiedzieć czy będzie problem z taką sprzedażą przez internet (np olx) oraz jak bardzo w takich sytuacjach obniża się cenę komputera - w tym przypadku jego koszt to około 4000 zł.

Opublikowano (edytowane)

A znajomy informatyk papierów nie dał bo wyjebał cie na cenie na 1500zł podaj graty co masz w srodku niektóre czesci maja dozywotnią gwarancje .

A powinien na kazdy zakupiony grat dac ci gwarancje ev faktóre ,najwyzej jak cos to napiszesz ze dajessz pisemna gwearancje na np 1 miesiac na wypróbowanie albo i nic . 

Edytowane przez Dziarson
Opublikowano

Przeważnie brak dowodu zakupu oznacza brak gwarancji. I to jest największy problem w tym wszystkim. Zwykło się sądzić, że brak gwarancji to -30% ceny, jednak różni ludzie do tego różnie podchodzą. Na pewno lepiej byłoby, gdybyś owe papiery jednak uzyskał...

Opublikowano

Ram - 16gb

Procesor - Intel Core i&, 3.60GHz

Płyta główna - ASUSTeK COMPUTER INC. RAMPAGE IV EXTREME (LGA2011)

Grafika - NVIDIA GeForce GTX 580

4 rdzenie, pamięćfizyczna i wirtualna to 1,5gb, Windows 7... 

To tak z tych ważniejszych, podałem cenę 4k, bo razem z nim sprzedaję również monitory (lub oddzielnie, ale to akurat nie ten temat :) ). Co do papierów to może być z nimi problem.

Opublikowano

Osobiście uważam, że obniżenie ceny o ok. 300 złotych powinno wystarczyć, gdyż ta cena pokryje potencjalne koszty naprawy komputera, a nigdy z nim nie miałem większych kłopotów. Wolałem jednak najpierw się upewnić i nie wystawić jakiejś absurdalnej ceny.

Opublikowano

Ta karta graficzna trochę zaniża cenę tego komputera, jestem tego świadomy ale jest ryzyko że nie sprzedam wszystkiego a najlepiej już w wakacje wolałbym kupić laptopa za pieniądze uzyskane z komputera, więc może i masz rację. Ale licytacje na allegro to też spore ryzyko, więc jeśli już to kup teraz lub olx.

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...