Patrząc na to że zrobiłeś test ramu tym memtestem dosowym który nic nie znajduje nawet przy dużej niestabilności a occt w trybie cpu też dociska ram i piszesz że wywala błąd to zapytam czy pamięci są prawidłowo obsadzone w slocie 2 i 4 ? czy może zamontowałeś je w dwóch pierwszych slotach?
Żadnego wszystkie te wersje obecnie są za drogie, w krsystem masz xfx swift za 3450zł lub taniej na amazonie https://www.amazon.de/-/en/Radeon-9070XT-Gaming-Triple-RX-97TSWF3BA/dp/B0DW4FRCQR/ref=sr_1_17?sr=8-17&xpid=6yNANl7uj5z88 (jeżeli nie przeszkadzają ci 2 lata gwary) @CrooV pisał że ma ten model i jest ok.
Nic się nie przejmuj, ja miałem tylko karty AMD a teraz mam też 9070 XT od sapphire nitro i jestem bardzo zadowolony, temperatury wspaniałe, nic się na razie nie "kraszuje", wszystko śmiga cacy. Gram w 1440p i nie narzekam na FPS. Zobaczysz że będziesz mega zadowolony
TV nie obsluguja zazwyczaj takiej rozdzielczosci co napisales. Jesli juz to 1080p, 1440p i 4k.
Skalowanie w TV zazwyczaj slabiej wypada od konsoli. Jak twoj laptop obsluguje dlss lub fsr to juz lepiej z nim grac w wyzszej rozdzielczosci.
Rekomendowane odpowiedzi