Młody 72 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Witam Panowie dawno mnie tu nie było ale wracam Na początek parę osób, które śledziły poprzedni temat EverGreen mogę się zastanawiać co z nim. Otóż ze względu na konkurs Thermaltake w, który biorę udział został on chwilowo odłożony w czasie ale do niego wrócimy później to nie podlega wątpliwości, ale do rzeczy Nadszedł czas aby wystartować z nowym projektem, który powstaje z inicjatywy firm be quiet! oraz MSI ale również przy współpracy z firmą Aquatuning (Alphacool) i Klevv. Pozwolę sobie poświęcić chwilę na genezę samego projektu czyli skąd taka, a nie inna nazwa. Słowo Titanium pochodzi od płyty głównej na której system zostanie oparty (MSI X99 Titanium) natomiast słowa Force fanom uniwersum Star Wars przedstawiać chyba nie muszę Poznaliśmy już "kręgosłup" projektu czas zdradzić w czym wszelkie pozostałem komponenty zostaną zamknięte. Tutaj swoją uprzejmą pomoc zaproponowała firma be quiet! dzięki czemu będę miał przyjemność popracować z obudową DARK BASE PRO 900. Jak już jesteśmy przy komponentach to tak przedstawia się konfiguracja całej platformy: Procesor: i7 5820K Płyta główna: MSI X99 Titanium RAM: 32GB Klevv Cras (8x 4GB) Karty graficzne: 2x MSI GTX 1080 SLI SSD: M.2 ADATA A110 256GB + 2x 480 Klevv Urbane 480GB RAID 0 Zasilacz: be quiet! dark power pro 11 1000w Obudowa: be quiet! DARK BASE PRO 900 Kilka słów odnośnie kolorystyki i samego projektu. Całość inspirowana będzie gwiezdnymi wojnami a mianowicie "mocą" dokładniej mówiąc jej dwoma aspektami Dark Side i Light Side. Moim zamiarem jest utrzymanie projektu w czarnych kolorach + czerwony (od dark) oraz niebieskim (od light). Nie był bym sobą gdyby całość nie była wyposażona w full LC gdzie na scenę wchodzi Aquatuning , które wysłało mi wszelkie nie zbędę elementy chłodzenia cieczą Na tę chwilę to tyle, wieczorem opisze nieco dokładniej projekt i zamysł LC, przedstawię także wstępny projekt nowego frontu lecz obudowa doczeka się także kilku innych wyraźnych modyfikacji, a samo LC oparte będzie o rurki miedziane w kolorze czarny chrom (Black Chrome). Pozdro! LC, MSI, alphacool, aquatuning, be quiet!
Buczo 53 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Łomatko! Zapowiada się mega zestaw! Powodzenia zatem i niech Moc będzie z Tobą!
Młody 72 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 2 minuty temu, Buczo napisał: Powodzenia zatem i niech Moc będzie z Tobą! A dziękuję bardzo
Barcelona 1 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Nie przesadzasz z tym zasilaczem? Jakie chłodzenie wrzucasz? Też firmy be quiet!?
Młody 72 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 Projekt powstanie w dwóch odsłonach jednej full LC i jednej z AIO od be quiet! :) Co do zasilacza to lubię mieć zapas i ciszę a zasilacze osiągają szczyt sprawności w około 50% obciążenia
Barcelona 1 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Tego nie wiedziałem, dzięki za hint. Co do SLI, to mi odradzano budowanie komuptera z dwoma kartami graficznymi i w sumie sam teraz nie widzę sensu żeby to robić. Chyba że planujesz sprawdzić jak obudowa i chłodzenie sprawdzi się z odbieraniem ciepła. Sam jestem mocno zainteresowany firmą be quiet! Na swojej liście umieściłem obudowę Silent Base 800 Window oraz chłodzenie Silent Loop 280mm.
Młody 72 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 @Barcelona to możesz się wstrzymać chwilę bo w jednej wersji wyląduje dokładnie Silent Loop 280mm. ;)
Barcelona 1 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 @Młody ja planuje kupić PC dopiero na początku nowego roku. Mój zestaw trochę kosztuje Co do płyty głównej to mówisz o MSI X99A Xpower Gaming Titanium (LGA 2011-v3, Intel X99, E-ATX)?
Młody 72 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 @Barcelona tak dokładnie ta będzie
Barcelona 1 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Wygląda kosmicznie! Ja zostanę przy swojej ASUS Z170-Deluxe
Młody 72 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 Jak obiecałem trochę szczegółów odnośnie układu LC. Wspominałem, że całość będzie oparta o chromowane rurki, a mianowicie takie: Druga kwestia to oczywiście modyfikacja samej obudowy, otóż na pewno doczeka się ona całego pakietu nowych coverów oraz prawdopodobnie nowy front :) Co do samych coverów to no 100% wyląduje takowy na zasilacz bo bardzo go w tej obudowie brakuje moim zdaniem, kolejne alu panele trafią miejsce "dziur" które powstaną bo wyjęciu klatek na dyski oraz zrobieniu inverted Zresztą sami zobaczcie Wracając do LC to powstanie Dual Loop jeden dla grafik jeden dla proca Każdy z nich będzie miał o dyspozycji chłodnicę 480mm x-flow: Jako że dwa obiegi i inspiracja SW to i dwa kolory płynu a jakie ? Nie trudno się domyśleć bo chodzi dokładnie o niebieski i czerwony Na czas fotek myślę o zalaniu tego Aurorą potem przejdę pewnie na pastel albo jakiś przeźroczysty płyn. Idąc dalej za motywem to loop GPU będzie w kolorze niebieski a jak niebieski to bloki:Zastanawiam się tylko czy czasem nie przemalować jednego na czerwono a drugiego zostawić niebieskiego Na koniec wstępny projekt frontu ale ten pewnie ulegnie zmianom kosmetycznym muszę na 100% zmodyfikować napis bo brak tam słówka Titanium
Buczo 53 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Już ta wersja frontu robi gruubą robotę! Świetnie się to prezentuje
Młody 72 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 Ciesze się, że się podoba
Młody 72 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 Mały teaser :) P.S przy wentylatorach od be quiet! już sam sposób pakowania robi robotę
Buczo 53 Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Taa, buduj napięcie P.S. Czytałem o tych wentylach, jak się ukazały i kurde skrajne opinie, jedni chwalą, że ciche i wydajne, drudzy, że z wydajnością bardzo kiepsko, a na max obrotach bardzo głośne. Jakoś mi się też wierzyć nie chce, a chciałem sobie powoli wymieniać u siebie na te właśnie Edytowane 12 Października 2016 przez Buczo
Młody 72 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 @Buczo to wstrzymaj się chwilę, a będziesz mieć opinię z pierwszej ręki
Młody 72 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 W między czasie zapraszam do polubienia jeśli ktoś oczywiście ma ochotę https://www.facebook.com/MLPCMods/
Młody 72 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 Jako, że będą karty w SLI zamówiłem mostek SLI HB w morele i po tygodniu oczekiwania telefon od morele "Niestety paczka uległa uszkodzeniu w transporcie wraz z zamówionym towar, czy chce Pan zwrot pieniędzy czy poczeka Pan kolejny tydzień na następny" Wiec trzeba czekać do 20 A mostek tak ale oczywiści coś z nim wymodzę:
Młody 72 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Opublikowano 17 Października 2016 Przyszedł czas na mały "uboxing" i zarazem update :) W końcu udało mi się dorwać trochę lepszy aparat, przy okazji zainwestowałem nieco w oświetlenie. Co prawda to była moja praktycznie pierwsza styczność z lustrzanką i jest sporo do poprawienia ale jak to mawiają nie od razu Kraków zbudowali. Mam nadzieje, że fotki się spodobają bo według mnie są i tak sporo lepsze jak te robione telefonem P.S Sporo tego! dlatego zdecydowałem się wrzucić je w spoilery :) Grafiki: Mobo: Mobo + GPU: Wentylator Silent Loop
ernig 238 Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 zdjęcia wyszły spoko , jakim aparatem cykasz, jakie szkło? chorela zazdraszczam projektu
Młody 72 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) 3 minuty temu, ernig napisał: zdjęcia wyszły spoko , jakim aparatem cykasz, jakie szkło? chorela zazdraszczam projektu Stary ale jary Canon 400D + Sigma DC 18-200 1:3.5 - 6.3 lub Canon 50mm 1:1.8 Edytowane 17 Października 2016 przez Młody
ernig 238 Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) jasna 50 to jest to na co choruję od dawna . Cm ma możliwość obrócenia mobotraya bez większych modyfikacji ? możesz pokazać tył obudowy Edytowane 17 Października 2016 przez ernig
Młody 72 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Opublikowano 17 Października 2016 Tak Dark Base pro jest przystosowana do tego od razu po wyjęciu z pudła
Buczo 53 Opublikowano 17 Października 2016 Opublikowano 17 Października 2016 Zdjęcia świetne! Fotograf-amator Ci to mówi ;) P.S. Czemu różne grafiki?
Rekomendowane odpowiedzi