PatrykT 64 Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Cześć wszystkim Chciałbym wam przedstawić mój nowy projekt, który zdecydowała się wesprzeć firma Be Quiet! za co jej serdecznie dziękuję Cały czas trwają rozmowy z innymi producentami także jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to pojawią się kolejni Podstawą projektu będzie obudowa Be Quiet! Dark Base PRO 900, za przewiew w obudowie odpowiadać będzie stado 12 wentylatorów Silent Wings 3. Całość napędzana będzie zasilaczem Be Quiet! Dark Power Pro 850. Reszta podzespołów na tę chwilę bez większej rewelacji, choć mam nadzieję, że prowadzone rozmowy będą owocnę ;) CPU- i7 4790k mobo - Asus M6H ram - corsair dominator gt gpu - sli gtx 980 ssd - kwestia jeszcze otwarta, gdyż planuję zrezygnować całkowicię z dysków hdd Całość będzie chłodzona poprzez custom loop oparty na: -dwóch chłodnicach 480mm -pompie D5 -dwóch rezach od mistrza Skeeper-a. Jeden który już znacie tj spirale, drugi to będzie kaseciak służący za aquaduct -całością będzie zarządzało klasycznie aquaero 6 xt Zamiast rozpisywać się co, gdzie będzie rozmieszczone po prostu przedstawię to wam w formie gif-u Na koniec mała foto prezentacja części dostarczonych przez firmę Be Quiet! Obudowa Be Quiet! Dark Base PRO 900 Spoiler Wentylatory Be Quiet! Silent Wings 3 Spoiler Zasilacz Be Quiet! Dark Power PRO 850w Spoiler Edytowane 18 Października 2016 przez PatrykT
Buczo 53 Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 Noo zapowiada się fajnie Powodzenia!
PatrykT 64 Opublikowano 19 Października 2016 Autor Opublikowano 19 Października 2016 Takie małe arcydzieło stworzone przez mistrza Skeeper-a które będzie służyć jako aquaduct w projekcie
PatrykT 64 Opublikowano 20 Października 2016 Autor Opublikowano 20 Października 2016 Dziś otrzymałem jeszcze jedną paczuszkę od be quiet! polska. Silent Loop 240 który będzie wykorzystany w pierwszych etapach prac przy projekcie
PatrykT 64 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Dziś w końcu udało mi się zabrać za pracę nad pierwszym etapem projektu, tj. custom loop na gpu oraz silent loop. I tak jak do tej pory przeważnie wynikały małe problemy, tak tutaj praktycznie był jeden wielki problem. W układzie inverted z zamontowanym mobo trayem tak aby zmieściła się chłodnica na topie zasilacza nie da się zamontować maksymalnie do tyłu bo nie wchodzi pod płytę główną. W założeniu chłodnica od silent loopa miała być zamontowana na podłodze. Niestety zasilacz zasłania mocowania przez co trzeba było radykalnie zmienić całą koncepcję. Efektem czego jest to: Ogólnie z efektu jestem średnio zadowolony
Buczo 53 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 No trochę różnica z zaprezentowaną na początku koncepcją i chyba fakt na gorsze
PatrykT 64 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Nie no etap drugi - docelowy, będzie zrealizowany w takiej formie jak na gifie. Tutaj nic się nie zmienia. Ludzie z be quiet! zażyczyli sobie aby wykorzystać ich nowy silent loop. No i to jest pierwszy etap projektu. Niestety buda wydaję się spora z zewnątrz, ale w środku z miejscem jest krucho. Na przykład za tacką mobo jest ledwo co miejsca aby poprowadzić wąż Jestem tak rozczarowany możliwościami tej budy że nawet fotek nie chciało mi się robić aparatem tylko fonem cyknąłem na szybko
Buczo 53 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zawsze jestem ciekaw czy jak się dostaje od firm ich produkty do tworzenia jakiegoś projektu, czy oni stawiają jakieś konkretne wymagania co do swoich produktów?
PatrykT 64 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Wiesz co, w tym przypadku nie było żadnych kryteriów. Jedynie była prośba o zastosowanie silent loopa w worklogu. Jak kiedyś udało mi się dostać graty od ekwb to oni dali 3 miesiące na skończenie projektu, do tego narzucili założenie workloga overklockers.net gdzie jest zasada, że jak masz workloga ze sponsoringiem to musisz uiścić opłatę za temat, z tego co pamiętam to było to ok 60$. Tak czy siak, tę masakrę z fotek już rozebrałem. Jutro kupuję nowe tarcze do dremla i będzie to zrobione porządnie, tak jak ma to być.
gtxxor 88 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 Moim zdaniem niepotrzebnie kombinujesz na około. Silent Loop to przecież Alphacool ze złączkami G1/4. Włącz go w obieg - a nie ładuj jako osobny loop.
PatrykT 64 Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Opublikowano 7 Listopada 2016 Silent loop to tylko mały epizod, taka przygoda z aio. Będzie tylko przez czas w którym będę czekał na wszystkie graty lc. A że niestety nie udało mi się zdobyć innych sponsorów to trochę to potrwa, bo trzeba też opłacić rachunki i mieć co jeść ;)
PatrykT 64 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Opublikowano 9 Listopada 2016 Trochę się pozmieniało No to tniemy Dzięki wycięciu tego tego fragmentu będę mógł bez problemowo zainstalować chłodnicę 480 na topie Zasilacz przeniesiony w nowe miejsce, do tego celu wykorzystana została oryginalna ramka za pomocą której montuję się zasilacz oryginalnie na dole obudowy Układ wstępnie zmontowany Po ogarnięciu na szybko kabelkologii komp zalany i odpalony. Na tę chwilę nie spuszczałem się nad calbe managementem, gdyż już jedzie do mnie paczka z oplotami. Ogólnie to obudowa okazuje się bardzo ciasna w środku. Wydaje się ogromna przez te napompowane covery zewnętrzne. Ogólnie będzie ciasno w finalnej wersji, ciaśniej jak było przewidywane. - aquaero zamontowane tylko tymczasowo. W finalnej wersji będzie w miejscu ładowarki indukcyjnej na topie obudowy - Zasilacz będzie podniesiony maksymalnie do góry, tak jak teraz jest to nie zmieści się chłodnica na dole pod nim Silent loop rzeczywiście jest silent, tego na prawdę nie słychać (mowa o pompce). Wydajnościowo też nawet ok, założone bezpośrednio na rdzeń wypada 9-10 stopni gorzej jak przy custom loopie także nie jest źle ;)
Buczo 53 Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 Fajnie ten zasilacz w tym miejscu się prezentuje
ernig 238 Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 Patryk wrzuć fotkę ciemnej strony mocy
PatrykT 64 Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Opublikowano 24 Listopada 2016 Dziś dotarła do mnie taka fajna paka od nowego przyjaciela A w niej .... Takie tam 15kg rupieci Wkrótce jak tylko znajdę trochę czasu będzie więcej info
PatrykT 64 Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 Także już oficjalnie, jak się już większość domyśliła alphacool zdecydował się wesprzeć mnie w tym projekcie swoimi gratami lc :cool: Jestem po pierwszych unboxingach i powiem szczerze, że jakość tego co na tę chwilę rozpakowałem mnie zachwyciła Jak znajdę trochę czasu i lepsze warunki to porobię więcej fotek
ernig 238 Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Patryk, czy w pompie brak pokrętła do ustawiania prędkości? jak wygląda sytuacja z parametrami pracy tej nowej pompki ? testowałeś już ja ?
PatrykT 64 Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Opublikowano 29 Listopada 2016 Pompka ma dwie opcje regulacji poprzez pokrętło(czarne kółko na górze pompki z tyłu) i pwm. Jeszcze nie testowałem jej, ale z testów na necie wychodzi że jest bdb
ernig 238 Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 wiem że powinno być pokrętło ale na Twojej fotce wydaj się że jest tam dziura ;)
PatrykT 64 Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Opublikowano 29 Listopada 2016 Jak na zdjęcia robione przy słabej żarówce, doswietlanych dioda LED z telefonu to i tak bardzo dużo widać ;)
Buczo 53 Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Świetnie się prezentują te wentylatory!!! Co to dokładnie za modele?
Rekomendowane odpowiedzi