Zestaw dla przyjaciela JTN5M za 6k. WYMAGANY 980 ti.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Krauziak · Opublikowano
Fluence spoko auto, dość pakowne. Zawsze miałem wrażenie że w środku jest więcej miejsca niż w Megane 3.W takiej budzie 1.5 110 już starczy żeby w miarę dynamicznie się przemieszczać.I przynajmniej idzie w niej coś samemu pod maską zrobić bez podnoszenia auta . Scenic 3 pod tym względem to zło. Jak padnie Ci czujnik różnić ciśnień na fapie to lepiej szukać kogoś z małymi dłońmi albo czeka Cię rozbieranie pół auta. Czujnik jest za silnikiem w takim miejscu że to tragedia -
Przez Radziuwilk · Opublikowano
Bazujemy tylko na przeciekach wiec wszystkim zalecam mocne poluzowanie gumki w gaciach przy krytykowaniu kogokolwiek. Opisze dlaczego sadze, ze karty AMD moga byc atrakcyjnie wycenione. -RDNA4 ma byc tylko odswiezona RDNA 3 wiec jakos szczegolnie sie nie nracowali co oznacza, ze moga okazac nam laske i tym samym odbic troche rynku. -seria RX7XXX vs RTX 4XXX niestety przegrala na rynku, wiec wypadalo by cos zmienic (cene najlatwiej), inaczej co? znowu chca byc w cieniu NV? -obecne ceny segmentu medium sa sztucznie podniesione przez NV i sytuacje z przed kilku lat z kopaniem krypto. Obnizki sa naj najbardziej mozliwe (patrz Intel) Trzymanie sie cen NV nic im nie daje, bo ludzie wtedy wybieraja NV. -premiera obu producentow co zawsze oznacza wiekszy nacisk na konkurowanie cena aby w mainstreemie szedl pozytywny wydzwiek vs konkurent. -9070xt ze swoja specyfikacja raczej nie przebije 7900, a ten odcinek rynku (ktory oficjalnie AMD chce zaatakowac kartami 9070) jest mega napakowany wieloma modelami kart. Wiec najzdrowiej bylo by oczyscic troche ten segment cena. Ja stawiam na powtorke jak z seria RX5XXX. Inaczej kazdy wezmie stara 7900gre/xt/xtx. Dla mnie wszystkie znaki na niebie wskazuja ze AMD wykona powtorke z seria 5000 ktora miala atakowac wlasnie segment sredni: 5600XT kosztowl cos kolo 1200zl i konkurowal z 2060. 5700 1500, 5700XT najtansze lataly po 1800zl i minimalnie odstawal od 2070. Teraz maja wjechac (o jakiez podobienstwo ). 9060XT (obstawiam na premiere 1600) 9070 2000zl 9070XT 2400-2500zl -
Przez NoviAMG · Opublikowano
Hmm, odinstalowałem MSI ab i magicznie pobór karty na pulpicie zaczął spadać... -
Przez AMDK11 · Opublikowano
Pisałem głównie o opóźnieniach i przepustowości pamięci podręcznej, która ma bezpośredni wpływ na osiągany w praktyce IPC. Oznacza to, że opóźnienie i przepustowość cache wpływa na to, czy podstawowa logika rdzenia może zostać nasycona danymi w każdym cyklu. Im więcej cykli przestoju/oczekiwania, tym mniej danych może przetworzyć rdzeń, co skutkuje niższym osiągalnym IPC. W zależności od typu/specyfiki kodu uwydatniać się będą różne wąskie gardła.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi