Rozr111 0 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Witam, chciałbym kupic PSU o mocy 650 Watów z mocną linią 12V, budzet około 450zł (+,-). Musi być w pełni modularny a drugi atrybut na jakim mi zależy to żeby był cichy. (może pułpasywny) Mam dwa typy (ale one chyba nie są półpasywne, przynajmniej tak mi się wydaje. 1. Zasilacz be quiet! POWER ZONE 650W 80PLUS Bronze 2. Zasilacz Corsair RM650X 80Plus Gold - 650W Obecnie mam starego Corsaira, nigdy mnie nie zawiódł więc bliżej jestem modelowi od Corsaira. Albo możę jakiś jeszcze inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo 52 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Hej! Ja mam Corsair RM550X nie zawodzi, przez większość czasu cichy, bo wentylator nie rusza. Polecam więc kupić Corsarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor 87 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Dokładnie, RM650X także mogę polecić. Sam używam tego zasilacza. Jeden minus znalazłem: wiązka ATX 24-pin potrafi gubić oplot przy wtyczce... pruje się, a de facto odpinałem ją może raz. Poza tym cichy, stabilny... radził sobie z SLI GTX 1080 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozr111 0 Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Oplot chcę sobie sam zrobic, więc ten co będzie i tak chce zdjąć. Ale dzieki za info. Czyli to jest pół pasywny zasilacz ? A przewody są elastyczne czy nie bardzo ? Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo 52 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Tak, to pól pasywny zasilacz, rusza dopiero pod sporym obciążeniem, przy pracy z przeglądarką, officem wentylator nie rusza nawet, także świetna sprawa! Przewody nie są elastyczne, dość sztywne, ale porządne, dla mnie to akurat zaleta. Ja mam przedłużki do kabli pod kolor całego zestawu, a i tak upchnąłem wszystko w nienajwiększej obudowie sztywność nie była wielką przeszkodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozr111 0 Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 ja też myślałem o przedłużkach, ale cały zestaw kosztuje chyba ze 300zł, więc prawie tye samo co zasilacza, a z drugiej strony są tylko w jednym kolorze. Ja chce zrobić w dwóch kolorach. A opot zamówiłem na aliexpresie za śmieszne pieniądze. bo 30metrów kosztuje 15zł. i robisz sobie jak chcesz, tyle że trzeba troche czasu poświęcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo 52 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Zależy ile kabli chcesz przedłużać, ile jest widocznych Ja mam tylko 3, na zasilaniu procesora, karty graficznej i główne zasilanie czyli 24pin, całość za 70zł Fakt, jeśli się chce mieć indywidualną kolorystykę, to trzeba się samemu pobawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stereoman 0 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Jakiś czas temu padł mi Corsair AX650 po niecałych 2 latach użytkowania pod niewielkim obciążeniem, więc trochę się zraziłem do tej firmy. Teraz mam Seasonica 650W i szczerze mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo 52 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) @stereoman Jedna jaskółka wiosny nie czyni ;) Nie zrażaj się do jakiejkolwiek firmy, bo Ci jeden egzemplarz po 2 latach padł ;) Psuje się każdy sprzęt, absolutnie każdej firmy Edytowane 29 Listopada 2016 przez Buczo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stereoman 0 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 @Buczo wiadome pozostał jedynie niesmak, że tak wysoki model zasilacza padł po krótkim czasie eksploatacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor 87 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Spoko, spoko. Mnie się wysypał Corsair AX1200i. Wszystko może paść, oby nie zbyt często Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi