Skocz do zawartości

Karta graficzna POMOCY !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość JohnyHunter
Opublikowano

Witam!

Ostatnio oddałem swój komputer do informatyka gdyż mój komputer nie chciał się w ogóle włączyć problem został naprawiony i komputer włączyć mogłem ale moja karta: Nvidia Nforce630a

zamieniła się na kartę standardową Vega wyczytałem , że aby to naprawić należy wyciągnąć i włożyć kartę graficzną co też zrobiłem wszystko było ok ale po pobraniu sterowników miałem strasznie duże problemy z grami nawet o niskich wymaganiach sprzętowych (gdzie wcześniej działały prawidłowo bez żadnych problemów). Dodam ,że komputer rozkręcałem po raz pierwszy i dopiero zaczynam wchodzić w tematy informatyczne więc problem może leżyć w złym włożeniu karty graficznej. Mam równiez pytanie odnośnie sterowników , czy po pobraniu muszę je gdzieś przerzucać ? 

Dziękuję wszystkim za wszelką pomoc :)

Opublikowano (edytowane)

Nvidia Nforce630a jest to nazwa chipsetu zintegrowanej karty graficznej. Sprawdź model karty graficznej, którą wykładałeś i ponownie wkładałeś do złącza PCIe w komputerze. Dodatkowo sprawdź, czy podpięte jest do niej zasilanie. Sterowniki, po pobraniu, należy jedynie zainstalować. 

Edytowane przez stereoman
  • tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...