Skocz do zawartości

Komp nie uruchamia sie po złożeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gajs. Złożyłem ostatnio kompa  sklada sie glownie z : ms 7707, i5 2300, hd 7850 ( nie podlaczylem jeszcze ), zasilacz 600. Problem w tym że gdy wszystko ze sobą polaczylem podlaczylem do prądu i wlaczylem zasilacz to przez chwile pojawia sie światło na wlaczniku z przodu i znika. A po chwili słychać lekki pisk. Ostatecznie komputer nie chce sie uruchomić. Jak to powiedzial znany gościu : " Co mam robić "???

Opublikowano

Pisk jest bardzo cichy i drazniacy. Ram 4 gb ddr3 dzialal dobrze wczesniej uzywam go z 2 lata conajmniej.  No a jeśli chodzi o połączenia no to wszystko powinno być ok ew. mogłem sknocic połączenia panelu przedniego i płyty głównej. 

Opublikowano

Od zasilacza do płyty idą 2 wtyczki - oprócz tej dużej jeszcze jedna z 4 lub 8 kablami, a do karty graficznej najprawdopodobniej jedna z 6 kablami. Podłączyłeś tak? Uwaga, 8-pin z płyty głównej i karty graficznej NIE są takie same.

Opublikowano

prawdz podlaczenia zasilacza, wyciagnij ram... pamiuetaj ze musisz miec podlaczonego speakera do plyty!

po uruchomienia komputera powinienes uslyszec conjamnije jeden dlugi dzwiek i 2 krotkie(dzwiek post z biosu z informacja o problemie z ramem)....

wowczas bedziesz wiedzial ze to z nim problem.. jesli nie bedzie zadnego dzwieku pozostaje ci reset biosu(bateryjka, badz zworka) i powtorzenie operacji...

wtedy kombinuj z plyta badz cpu... zasilacz,moze:)?

sprawdz czy plyta obsluguje procka, a zasilacz na innym kompie

najwazniejsze sa dzwieki POST z plyty, jesli ich nie ma to plyta nie zyje;)

pozdro

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...