Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gibson zrobił dwa natchnione przez Boga filmy. O Pasji wypowiadali się nawet biskupi, zresztą jest to film na podstawie wizjii BŁ Katarzyny Emmerich, lekko zmieniony co prawda ale dsens jest ten sam. Ale to nie jest jeszcze to(argumentów jest kilka, najważenijszy- nie da się zagrać Jezusa, JC zagrał dobrze, ale jest to nie do zrobienia, czasem wydaje się zbyt cukierkowy(takie mam osobiste wrażenie). A i nie patrzcie, na żadne inne tego typu filmy oparte na Biblii- to co najwyżej jakbyście sobie ją poczytali poczytali i tyle, a oprawa mam wrażenie bardziej dziś szkodzi niż pomaga, wszystkich pewnie nie znam, ale główne to pożal się Boże. Natomiast film, który w 100% jest natchniony to Braveheart(żeby nie było, e jakieś herezję nawalam, biskup Ryś też się wypowiedział kiedyś w podobnym tonie). Ktoś powie, ale Walece mordował, nawet miał romans(miał krótki po śmierci żony, ale czasem brak ślubu nie powoduje grzechu- w wyjątkowych sytuacjach, nie tak dawno to zrozumiałem). A co do mordowania, itd, zemsty, Jezus, przyszedł po to aby okazać to najgłębsze oblicze Ojca, ale Bóg to także Jahwe, np Juda Machabeusz coś o tym wiedział(S Testament). Dobry film na Wielki Piątek- a który to sam(a) wybierz jak chcesz. Rozlazłem temat, mam nadzieję, że nie zniechęciłem.

• Gość zmienił(a) tytuł na 2 najlepsze filmy świata (po 1 dla każdego)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @Krzysiak na wuja Ci felgi? Jak jedziesz autem to wyglądasz przez okno aby je podziwiać? A tak miałbyś moniek legancki. Więcej radości z OLED niż z felg, które widzisz tylko jak wsiadasz do auta, ewentualnie idąc po bułki i przechodząc obok auta  
    • Felgi ci zona obrysuje i tak, bierz monitor bez wahania  
    • Słyszałem o problemach z kartami Gigabyte, że zamiast termopadów dali jakąś grubą ilośc pasty termo, co skutkowało jej wyciekiem, w sytuacji kiedy GPU było montowane wertykalnie. Mimo, że o tym problemie pobieżnie słyszałem to zakupiłem GIGABYTE GeForce RTX 5080 Gaming OC 16GB DLSS 4. Trochę na szybko zakupy robione, ze względu na sytuacje z RAM i to jak straszą podwyżkami na pozostałe części, a dobre promo w połączeniu z CPU weszło w Media Ekspert, gdzie dużego wyboru nie było. Gigabyte jakoś naprawił ten problem? Czy pozostaje używać i reklamować jak pojawi się problem, a po gwarancji po prostu rozebrać i dać tam termopady? Moja karta ma tego dość solidną porcje nałożoną. BTW chciałem sprawdzić date produkcji mojego GPU i natrafiłrm na taki link https://services.gigabyte.com/product/en-us/ START DATE  to data produkcji, czy pierwsze użycie karty i dostałem używkę, chociaż po foliach i ogólnym stanie nie wygląda na używkę.                         
    • Ok już mi się włącza syndrom utraconej szansy że nie brałem z olx tych tgroup 8k 2x24gb za 650 tylko kręciłem nosem że wysoki radiator jak wiedziałem że będą rosnąć ceny
    • On może nie być w ogóle burakiem tylko bardzo miłą osobą  Wybrał odpowiedni model biznesowy i tak zarabia. Nigdy nie ukrywał tego, że zanim zajął się robieniem kasy na YT to przejrzał amerykańskiego odpowiednika. On nawet chyba w którymś materiale nie krył tego, że tak chciał zarabiać. Widziałem dawno temu. Nie wiem czy nie usunął z uwagi na "wyznawców"  Więc po prostu człowiek znalazł niszę, znalazł ludzi co go mocno wspierają. Zamiast zapier...ć po 12h w magazynie dla korpo robi YT, a przy okazji wnosi pewien element uświadamiania społecznego, że służby nie mogą, raczej nie powinny popisywać się władzą.   Generalnie dla osoby o odpowiednich predyspozycjach jest tu jeszcze wiele miejsca do zagospodarowania i zarabiania. Np. kupić w lidlu rogalik i nabić na kasę trochę inny rodzaj o 20gr tańszy i nagrać ochronę  Właściwie oprócz konfitury i audytora nie ma innych. A wielki sukces konfitury który zaczynał, dosłownie 2 lata temu z 3k wyświetleń ma obecnie 400k wyświetleń potwierdza, że jest tu potencjał do dużego hajsu. Natomiast zaginął mi samochodoza, którego lubiłem. Zaginął w sensie, że YT mi go nie podstawia... Bo ja tych kanałów nie subskrybuję. Od czasu do czasu jak coś pokaże się na głównej to na przewijaniu obejrzę z 10min. Na YT jest tak dużo ciekawych rzeczy, że na to akurat szkoda mi czasu     Generalnie to ja nie mam nic do audytora, ale mam nieco do jego wyznawców, którzy bezrefleksyjnie mu kibicują. Teksty w stylu: "ale ogarnął jakieś policjanta" itp świadczą o dużych kompleksach jego publiczności. Ludzi, którzy albo mieli coś na styku z policją. Albo po prostu obudzili się w jakim kraju żyją... A żyjemy w kraju gdzie leczenie kompleksów i popisywanie się władzą działa niemal jak narkotyk. I to już uwag do służb. Im niższy poziom (służby/funkcjonariusza) tym większe kompleksy  Ale też to popisywanie się władzą jest wszędzie i we wszystkich możliwych miejscach. Oddał to dobrze film "Rejs". Nawet w handlu gdzie wydaje się to niemożliwe wciąż musimy się dużo uczyć od Amerykanów bo tam zasada "klient ma zawsze rację" jest bezdyskusyjna... A u nas można trafić na sklep, który ma wywalone... Oczywiście im większe korpo tym bardziej ma wywalone... A właściwie pracownik korpo zatrudniony za najniższą krajową... Ale zgodnie z zasadą: "im niższy..." to i tu to działa...   Moja więc uwaga na koniec tego przydługiego posta jest taka: fajnie sobie oglądać tego typu kanały, ale zawsze trzeba pamiętać, że prowokują dla kasy i trzeba pamiętać, że mają możliwość pokazania tego co chcą.... Trzeba więc zachować tu spory dystans...
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...