MSI meg B550 Unify-X secureboot i i tpm 2.0 na płycie głównej MSI meg B550 Unify-X.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Element Wojny · Opublikowano
Kiedy miałem u siebie 3600, miałem ten sam problem. U mnie pomogła zmiana MAKSYMALNEGO STANU PROCESORA na 98%. -
Przez Adikon · Opublikowano
@NoviAMGwłaśnie teraz to testuję i jest jeszcze gorzej po resecie. Później wyłączyłem integre w biosie...bez zmian. Bez ruszania czegokolwiek z RAMem ustawiłem VDDP na 0,99V to przez chwilę się nie chciał włączyć i musiałem resetować, a jak się włączył to nie było neta jakieś 2 minuty (chyba nic nie spaliłem, bo według biosu vddp może być zbliżone do vddio, które jest ustawione na 1.110V i byle nie było wyższe). Teraz wyłączyłem C-states global i df C-states oraz w PBO tak jak na foto. -
Przez Send1N · Opublikowano
Pierwsze co to to boxowe chłodzenie jest do zmiany, napięć dużych nie wrzuca z tego co widać a i tak jest smażenie nie wiem jaką masz obudowę ale zdejmij boczny panel i zobacz czy się nieco nie poprawi, dobre chłodzenie do tego procesora można zakupić w okolicy 100zł np arctic freezer 36 https://allegro.pl/oferta/chlodzenie-cpu-arctic-freezer-36-acfre00121a-15961905279 czy nawet tani spartan https://allegro.pl/oferta/chlodzenie-procesora-endorfy-spartan-5-16201484120 który sobie bez problemu poradzi. -
Przez NoviAMG · Opublikowano
QVL nie robi problemu, próbowałeś zresetować bios, nic nie dotykać w biosie, i uruchomić grę ? Bo z tego co wnioskuję w wpisach, problemem jest xmp/expo, bo Ci co mają manualnie ram ustawiony nie mają problemów i piszą, że działa tak jak starszy, lecz nowy bios zbija opóźnienia 3.17* -
Przez GordonLameman · Opublikowano
I znowu pisałeś na forum zamiast świąteczny czas z rodziną spędzać? Nie tylko wyparcia masz syndrom, ale też taniego hipokryty
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi