CHVOS Napisano September 12, 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano September 12, 2023 (edytowany) Cześ, kupiłem adapter usb 3.0 do mojego starego dysku hdd, ale laptop nie widzi go. Załączam zdjęcie adapera i dysku, proszę o opinię czy dobrze dobrałem adapter, dysk był sprawdzany, działa. Edytowano September 12, 2023 przez CHVOS Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kendi Napisano September 12, 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano September 12, 2023 (edytowany) Hej, jak podłączasz dysk za pomocą adaptera do komputera to czujesz wibracje jak dotkniesz dysk? Może być tak, że ten adapter nie jest w stanie zasilić dysku poprzez złącze usb. Pamiętam, że kiedyś również próbowałem podłączać dyski za pomocą podobnego adaptera i dyski 2,5 cala działały normalnie zaś 3,5 już nie. Może u Ciebie jest to samo Żeby sprawdzać dyski musiałem zakupić adapter, który składał się z kabla komunikacyjnego i osobnego kabla zasilającego z małym zasilaczem. Edytowano September 12, 2023 przez Kendi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHVOS Napisano September 12, 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano September 12, 2023 2 godziny temu, Kendi napisał: Hej, jak podłączasz dysk za pomocą adaptera do komputera to czujesz wibracje jak dotkniesz dysk? Może być tak, że ten adapter nie jest w stanie zasilić dysku poprzez złącze usb. Pamiętam, że kiedyś również próbowałem podłączać dyski za pomocą podobnego adaptera i dyski 2,5 cala działały normalnie zaś 3,5 już nie. Może u Ciebie jest to samo Żeby sprawdzać dyski musiałem zakupić adapter, który składał się z kabla komunikacyjnego i osobnego kabla zasilającego z małym zasilaczem. Zero reakcji. Jaki zatem potrzebuję adapter, żeby działał? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kendi Napisano September 13, 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano September 13, 2023 (edytowany) Adapter, poza kabelem USB do komunikacji, musi posiadać również kabel do zasilania, który wepniesz do sieci elektrycznej. Poniżej zostawiam link do dwóch propozycji, ale proponuję znaleźć sobie w Internecie produkt, który Tobie będzie odpowiadał. Ważne, żeby zasada działania była podobna. https://anytech.pl/czytniki-dyskow/27-adapter-dysk-ata-ide-25-35-sata-usb-25a-zasilacz https://anytech.pl/czytniki-dyskow/28-adapter-dyskow-sata-25-35-usb-30-przejsciowka Edytowano September 13, 2023 przez Kendi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się